Futsal

Életmentő játékvezető

Megmentette az eszméletlen játékost az NB II-es futsal mérkőzés sípmestere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyírgyulaj – RTK-Vasló NB II-es teremlabdarúgó-mérkőzés nem az eredmény marad emlékezetes a résztvevők számára. A bajnokesélyes 15-1-re hengerelt a sereghajtó ellen, azonban a találkozó előtt történtek mély nyomot hagytak az érintettekben.

A szokásos pályabejárást követően jutott a játékvezetők fülébe, hogy baj van, valaki rosszul lett a nyírbátori sportcsarnokban. Bemelegítés közben az egyik, ezúttal be nem nevezett hazai játékos összeesett. Takács István játékvezető azonnal odasietett, és mivel egészségügyi alkalmazott, rögvest cselekedett. Stabil oldalfekvésbe helyezte a semmire sem reagáló sportolót.

– Eszméletlen volt, a szemei felakadtak. Arra törekedtem, nehogy lenyelje a nyelvét. Öt-hat percig szólítgattam, diszkréten pofoztam, hogy meggyőződjek: eszméleténél van-e, illetve reagál-e fájdalomingerre. Láthatóan egy kisebb fajta rohama volt, ami izomgörcsben, testének kisebb remegésében nyilvánult meg. Közben hívták a mentőket. Amint megérkeztek, segítettem nekik. Elmondtam, hogy mi történt, akik a helyszínen ellátásban részesítették, majd magukkal vitték. Úgy tudom, hogy azóta sem lehetett egyértelműen megállapítani, pontosan mit élt át. Nekem gyorsan kellett cselekednem, ami a munkámból fakadóan természetes dolog – mondta az MLSZ honlapján Takács István, aki húsz éves tevékenykedik az egészségügyben, jelenleg a pszichiátriai osztály részlegvezető ápolója Debrecenben, játékvezetői kollégái pedig régóta Műtősnek becézik.

Emberséges tette után a mérkőzés már nyugodt mederben zajlott. A megmentett játékos köszöni, jól van, és hálás a szakszerű beavatkozásért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik