Futsal

Még van mit csiszolni az ETO játékán

Lódi Tamás úgy érzi, egyelőre nem lendült bele igazán a Győr, de pánikra semmi okuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglepő döntetlennel kezdte a teremlabdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjét a Rába ETO. Az Aramis elleni első meccsen 3-3-ra végzett odahaza, így némileg hátrányos helyzetből várja a februári visszavágót. A Győr aztán múlt pénteken a Csömör otthonában javított: 8-3-ra nyert a bajnokság 15. fordulójában.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt hat pont a győriek előnye, ha az úgymond kötelező meccseket hozzák, akkor az első hely borítékolható. A „tavaszi” két találkozón egy-egy gólt vállaló Lódi Tamás szerint sincs ok a pánikra, csupán formába kell lendülniük.

– Nem várt döntetlennel kezdték az évet a kupában, de a bajnokságban sikerült javítani. Miként értékelik a rajtot?
– Azt éreztem, hogy még nem lendültünk teljesen játékba, de szerencsére itt van ez a hét, amikor pótolhatjuk a hiányosságainkat. Nem kell pánikba esni a kupameccsen elért eredmény miatt. A sérültjeink is visszatérnek lassan, teljes kerettel pedig még jobbak lehetünk – vélekedett Lódi Tamás.

– Több társával együtt a válogatott edzőtáborában kezdték az újévet: a portugálok otthonában előbb hat-egyre, majd három-egyre kaptak ki. Jól szolgálta a felkészülést ez a két meccs?
– Aki kicsit jobban ismeri ezt a sportágat, az tudja, hogy az elitcsapatok ellen teljesen más játszani, a nemzetközi szint más, mint a magyar bajnokság. Úgy hiszem, a portugálok ellen most nem az eredmény volt a fontos. Volt néhány új játékos a keretben, a cél az, hogy a márciusi, macedóniai Európa-bajnoki selejtezőkre felkészüljön a csapat. Ebből a szempontból hasznosnak éreztem ezt a két felkészülési meccset.

– December végén pedig a Győr legyőzte a világválogatottat…
– Egy futsal-gála keretein belül egy külföldiekből álló csapat ellen mérkőzhettünk. Az, hogy kettő-null lett ide, vagy mondjuk négy-kettő lett volna oda, szerintem nem volt elsődleges. Fociztunk egy jót, mindenki jól érezte magát, és a közönség is láthatott egy színvonalas mérkőzést.

– Visszatérve a bajnokságra: kitarthat a mostani előnyük az alapszakasz, illetve a szezon végééig?
– Még három forduló van hátra az alapszakaszból, ezen a három meccsen játékba lehet lendülni, lehet csiszolni a játékunkon. A rájátszásban új bajnokság kezdődik, még inkább súlya lesz a mérkőzéseknek, de profi játékosok vagyunk, ez nem fog gondot jelenteni. A célunk nem lehet más, mint visszahódítani a bajnoki címet. Bízom benne, hogy mindenki átérzi ennek a súlyát.

Olvasói sztorik