Futsal

Ötgólos magyar vereség Portugáliában

Futsal válogatottunk nem bírt a magasabban jegyzett házigazdákkal a barátságos mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési teremlabdarúgó-mérkőzés
Portugália–Magyarország 6-1 (4-1)
Nazaré
Magyarország: Balázs Z. – Szeghy, Lódi, Harnisch, Dróth. Cserék: Tóth Gy., Horváth N., Németh P., Hosszú, Lovas, Rábl, Szabó P., Horváth Sz., Dávid R. Szövetségi kapitány: Sito Rivéra
A magyar gólszerző: Harnisch (2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar csapat hétfőn érkezett meg Nazaréba, hogy kedden és szerdán is a világ legjobb öt csapata között számon tartott portugál válogatott ellen lépjen pályára. Szépszámú nézőközönség gyűlt össze a tengerparti város sportcsarnokában, telt ház fogadta a válogatottakat – tudósít az MLSZ honlapja.

Az első játékrészben a hazaiak domináltak, a magyar csapat főként kontratámadásokból veszélyeztetett. Az első gólt a mieink szerezték: a második percben Lódi Tamás beadását a jobb oldalon érkező Harnisch Ákos lőtte a hálóba (0-1). Nem örülhettek sokáig a magyarok, ugyanis egy gyors hazai kontra végén Arnaldo érkezett jó ütemben, és egyenlített (1-1). A hazaiak többet birtokolták a labdát, gyors tempót diktáltak, míg mi inkább ellenakciókkal veszélyeztettünk. Több portugál helyzet adódott a kapunk előtt, de Balázs Zoltán hatalmas védéseivel tartotta a lelket a magyar csapatban.

A 11. percben Horváth Norbert húzott befelé a bal oldalról, de hat méterről leadott lövését az utolsó pillanatban blokkolta a portugálok védője, Pedro Cary. A 15. percben nagy lehetőség maradt ki portugál oldalon: öt a négyes játékszituációt követően hét méterről Cardinal lőtt keresztlécet. Nem sokkal ezután már betaláltak a portugálok, egy szépen kidolgozott akciót követően André Sousa lőtt nyolc méterről a kapu jobb oldalába (2-1). A portugálok rögzített szituációkból is rendre veszélyeztettek, a 18. percben 12 méterre a kapunktól Arnaldo gurította le a szabadrúgást Marinhónak, aki középre tálalt, Cardinal pedig a kapuba jobb oldalába lőtt (3-1). Röviddel ezután ismét portugál gól született, ezúttal Fábió Cecílio vette be a kapunkat (4-1).

A második félidő nagy részében mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, a magyar csapat védekezésre kényszerült. A 31. percben Harnisch Ákos játszott össze Dróth Zoltánnal, aki elgurította a labdát a kapus mellett, azonban Bruno Coelho a gólvonalon megállította és menteni tudott, így kimaradt a helyzet. A 32. percben ismét beköszöntek a portugálok, a csapatkapitány Arnaldo szerzett gólt (5-1). A 34. percben öt a négy ellen próbálkoztunk, azonban gólt nem sikerült szereznünk, sőt ismét a hazaiak voltak eredményesek: egy támadás után nem értek vissza a mieink, André Sousa kapus hosszan előredobta a labdát, Bruno Coelho még belecsúsztatott, fejese pedig a kapunk közepében landolt (6-1).

Bár válogatottunk vereséget szenvedett, a mezőnyben végig tartotta magát, helyenként látványos megoldásokkal vívta ki a közönség tapsát. Sito Rivera szövetségi edző szerint a fejlődés szempontjából elengedhetetlen, hogy nálunk erősebb, komoly ellenfelekkel mérkőzzünk meg.

– Az első tíz percben nagyon jó ritmusban játszottunk, de amikor a portugálok lőttek két gólt, kissé elveszítettük a lelkesedésünket. Kaptunk elkerülhető gólokat, de sajnos jelenleg ez az európai és a magyar futsal közötti különbség. Jól dolgoztak a játékosok, amit kértem tőlük, próbálták megcsinálni, de a portugál csapat a világ legjobbjai között van. Remélem, hogy holnap tudunk javítani, agresszívan és keményen szeretnénk védekezni, több szerepet kapnak azok a játékosok, akik ma kevesebbet játszottak – mondta Sito Rivera az MLSZ honlapján.

A szerdai mérkőzést is Nazaré városában rendezik, magyar idő szerint ugyancsak 21:30-tól.

Olvasói sztorik