Futsal

Portugáliába utazik a válogatott

Legjobb teremlabdarúgóink kedden és szerdán is felkészülési mérkőzést játszanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi év a felkészülés jegyében zajlott a magyar teremlabdarúgó-válogatott számára, Sito Rivera szövetségi edző irányításával több barátságos mérkőzést játszott a csapat, ezeken már a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés volt a cél. Legutóbb december első napjaiban Ciprus legjobbjait fogadtuk.

A selejtezőre 2015 márciusában kerül sor. A mieinknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen a világ egyik legjobbja, Spanyolország is a csoportban van. A macedónok is szerepelnek a négyesben, ők lesznek a minitorna házigazdái. A negyedik ellenfél egyelőre nem ismert, az előselejtező-csoportok legjobb második helyezettje kerül mellénk. Sito Rivera szerint jelenleg mindent a márciusi mérkőzéseknek kell alárendelni, egy jó felkészüléssel meglehet a pótselejtezőt érő második hely a csoportban. A spanyol szakember szerint a hazai bajnokság színvonala még nem üti meg az európai elit szintjét, éppen ezért nagyon fontos, hogy minél több nemzetközi mérkőzésen edződjenek a játékosok. A portugálok elleni két összecsapás különösen jó erőfelmérő lesz, hiszen a kontinens egyik élcsapatával játszhatunk.

– Portugália benne van Európa öt legjobb csapatában, több világsztár is tagja a keretüknek. A célunk az, hogy fejlődjünk, és olyan játékot mutassunk, amely elég lehet a márciusi selejtezőkön való sikeres szerepléshez. Sokat kell még javulnunk öt a négy elleni játékban és védekezésben is, ehhez a portugálok elleni két mérkőzés és a február elején sorra kerülő, finnek elleni mérkőzések kimondottan hasznosak lehetnek. Ezeken a találkozókon az új kerettagok bizonyíthatják, hogy kisebb rutinjuk ellenére bevethetők nemzetközi szinten is – mondta Sito Rivera az MLSZ honlapján.

A válogatott vasárnap még az Üllői Sportcsarnokban készült, és hétfőn hajnalban utazott el Portugáliába. A mérkőzésekre kedden és szerdán is a Lisszabon és Porto között nagyjából félúton, a tengerparton található Nazaré városában kerül sor, 21:30-tól.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Balázs Zoltán, Tóth Gyula (Rába ETO)

Mezőnyjátékosok: Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán (Rába ETO), Németh Péter (FC Veszprém), Rábl János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Szabó Péter (Berettyóújfalu), Hosszú Ádám, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert (Aramis SE), Szeghy Szabolcs (Vasas Futsal)

Olvasói sztorik