Futsal

Feleannyit kaptunk a portugáloktól

Legjobb teremlabdarúgóink 3-1-es vereséget szenvedtek.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési teremlabdarúgó-mérkőzés
Portugália–Magyarország 3-1 (1-1)
Nazaré
Magyarország: Tóth Gy. – Szeghy, Németh P., Lódi, Dróth. Cserék: Balázs Z., Horváth N., Hosszú, Lovas, Rábl, Szabó P., Horváth Sz., Dávid R. Szövetségi kapitánya: Sito Rivéra
A magyar gólszerző: Szeghy (13.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a keddi első mérkőzésen válogatottunk 6-1-es vereséget szenvedett, a mezőnyben végig jól tartotta magát az Európa élmezőnyéhez tartozó portugálok ellen, ezért a második meccs előtt reális elvárás volt, hogy szoros eredményt érjen el együttesünk.

A keddi találkozóhoz hasonlóan ismét megtelt Nazaré sportcsarnoka, a helyiek lelkesen biztatták csapatukat, remek hangulatot teremtettek. A portugálok hamar magukhoz ragadták az irányítást, a második percben egy kavarodást követően Paulinho elé került a labda, aki két méterről a kapunkba talált (1-0). A folytatásban javult a magyar csapat, kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kidolgozni – tudósít az MLSZ honlapja.

A kilencedik percben Ré vezette a labdát egyedül a kapusra, ám az utolsó pillanatban Lódi Tamás beérte, és blokkolta a lövést. A portugálok lövéseit Tóth Gyula magabiztosan hárította, míg a mezőnyjátékosok közül Dávid Richárd teljesítménye volt átlagon felüli. A 11. percben támadásban lehoztuk a kapust, öt a négy elleni felállásban járattuk a labdát, és a 13. perc végén sikerült egyenlítenünk: egy jobb oldalról beadott labdára jól érkezett a hosszún Szeghy Szabolcs, és félmagasan a hálóba lőtt (1-1). A 18. percben hazai helyzet adódott, Cardinal hatalmas erővel találta el a keresztlécet. Szervezetten, jól játszottak a mieink, helyenként sikerült irányítani a játékot, de újabb magyar gól nem született a szünetig.

A második játékrész hasonlóan indult, mint az első, inkább a portugálok domináltak, de szervezetten játszottak a mieink is. A 25. percben Cardinal játszotta meg Bruno Coelhót, aki négy méterről kapura lőtt, de Tóth Gyula hárított. A harmincadik percben Dróth Zoltán tíz méterről lőtt kapura, André Sousa azonban védte a jobb alsóba tartó labdát. A 32. percben Marinho érkezett egy beadásra, közeli lövését óriási bravúrral hárította Tóth Gyula, a hajrá azonban a hazaiaké volt. A 36. percben Arnaldo révén ismét vezettek a portugálok (2-1), majd nem sokkal ezt követően, öt a négy elleni játékszituációban labdát veszítettünk, Bruno Coelho pedig a bal oldalról szinte egész pályás gólt lőtt az üres kapuba (3-1), beállítva a végeredményt.

A keddi, első találkozóhoz képest javult a magyar válogatott játéka, egészen a mérkőzés hajrájáig kiegyenlített volt a játék, az utolsó percekben azonban jobb volt a portugál csapat, és végül megérdemelten győzött.

Olvasói sztorik