Dupla meccs Ciprus ellen

Hétfőn és kedden újabb felkészülési mérkőzést játszik a magyar futsal válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott december 1-jén Szombathelyen, majd 2-án Pápán (egyaránt 18 órától) felkészülési mérkőzést játszik Ciprus ellen. A mieink szövetségi edzője, Sito Rivera szerint fontos, hogy minél több időt töltsön együtt a csapat annak érdekében, hogy a március Európa-bajnoki selejtezőket sikeresen zárják.

A selejtezőcsoportban az első kalaposok közül a lehető legnehezebb riválist kaptunk, hiszen a világ egyik legjobbjával, Spanyolországgal kerültünk össze. A harmadik kalapból Macedónia szerepel a csoportban, méghozzá a minitorna házigazdájaként. A negyedik ellenfél, az előselejtező-csoportok legjobb második helyezettje egyelőre nem ismert.

– Örülök, hogy a márciusi selejtezők előtt együtt gyakorolhatunk és tervben van több felkészülési mérkőzés a Ciprus elleni találkozókon kívül is. Ezúttal is behívtunk új játékosokat, mindenki előtt nyitva áll a kapu, ha kiemelkedően teljesít a bajnokságban. A Veszprém edzője, Madarász János sikeresen adja át tudását játékosainak, ezt bizonyítja, hogy ezúttal három veszprémi játékos is kapott meghívót – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera.

Jó néhányan hiányoznak a jelenlegi keretből: Balázs Zoltán és Tihanyi Csaba sérülés miatt nem szerepelhet ezúttal, míg Gyurcsányi Zsolt a közelmúltban jelezte, hogy jelen állás szerint nem tud a válogatott rendelkezésére állni. A stabil kerettagok közül most nem kapott meghívást Szeghy Szabolcs és Öreglaki Norbert, viszont először játszhat címeres mezben a veszprémi Boromisza Gábor és Vas Ádám.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO), Mezei Dávid (Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos (Rába ETO), Komáromi Péter, Dávid Richárd, Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István (Berettyóújfalu), Vas Ádám, Tatai József, Boromisza Gábor (FC Veszprém)