Akár pontot is szerezhetett volna a Berettyó

Az UEFA Futsal Cup elitkörében helytállt a magyar bajnok, de Rábl János több lehetőséget látott a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pont nélkül zárta az UEFA Futsal Cup elitkörét a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu. A teremlabdarúgó NB I címvédője a házigazda spanyol Barcelona, az ukrán Lokomotiv Harkov és az angol Baku United mögött végzett negyedikként a D-csoportban, így a legjobb 16 között búcsúzott a további küzdelmektől.

A csoportot az egyértelmű favorit Barcelona nyerte, így továbbjutott, míg a második helyen az ukrán csapat zárt, az angol együttes pedig a Berettyó elleni sikerével harmadik lett. Rábl János, az MVFC játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a fenti sorrend reális, bár utóbbi két együttes ellen szerezhettek volna pontot.

– Milyen érzés volt ilyen ellenfelekkel találkozni élesben?
– A csoportunkból a Barcelona kiemelkedett, a sorozat címvédőjeként sokkal jobb játékerőt képviselt a három ellenfelénél. Ellenük játszottuk a legnehezebb meccset. Viszont a másik két csapat ellen, ha jobban koncentrálunk, akkor akár pontot is szerezhettünk volna. Nincs hiányérzetünk emiatt, de a Baku és a Harkov könnyebb ellenfél volt a Barcánál, ellenük akár a pontszerzés is sikerülhetett volna – vélekedett Rábl János.

– Milyen körülmények fogadták önöket?
– A szállásunk kiváló volt, edzeni és játszani pedig a világ talán legjobb sportkomplexumában tudtunk. A Barcelona edzőközpontjában készülhettünk, a mérkőzések helyszíne pedig a Palau Blaugrana aréna volt, amely közvetlenül a Nou Camp szomszédságában helyezkedik el. Kiváló körülmények fogadtak bennünket.

– A csoport végeredménye mennyire volt meglepő vagy éppen nem meglepő? Sokan az angol Bakut várták a második helyre.
– A Baku és a Harkov két különböző stílust képviselő csapat. Utóbbi az ukrán válogatottra épül, tizennégy azonos képességű játékosa van, míg a Bakut egyénileg kiváló képességű labdarúgók alkotják, ám végül kettejük párharcában a csapategység győzött. A Barcelona viszont, ahogy már említettem, kiemelkedett a csoportból, egyértelmű favorit volt.

– A nemzetközi szereplés végeztével újra a bajnokságra koncentrálhatnak. Mire lehet képes mostantól a Berettyóújfalu?
– Remélem, minél jobban szerepelünk a folytatásban is. Nehéz időszak vár ránk, jövő héten hétfőn és kedden a válogatottal két edzőmeccset játszunk Ciprus ellen, pénteken a Győrt fogadjuk a bajnokságban, utána hétfőn pedig a Haladáshoz látogatunk. Nem szeretnénk leszakadni a következő hetekben sem a tabella elejéről.