Futsal

Szoros meccsen magyar vereség

A magyar válogatott a szerdai 5-5-ös döntetlen után csütörtökön 6-5-re kikapott Szlovákiától.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szlovákia 5-6 (2-4)
Mór
Magyarország: Pallai – Trencsényi, Lovas, Gál I., Öreglaki. Cserék: Tihanyi, Mezei (kapusok), Dróth, Lódi, Harnisch, Dávid R., Szeghy, Apatini, Karacs, Gyurcsányi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyar gólszerzők: Harnisch, Lódi, Apatini, Lovas (2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a csapatok közel azonos arányban birtokolták a labdát, a helyzetek kihasználásában azonban a szlovákok teljesítettek jobban. A mérkőzés első jelentős helyzetét a magyarok dolgozták ki: a harmadik percben Lovas Norbert egy oldalberúgás után kapáslövéssel veszélyeztette a szlovákok kapuját, ám a labda kevéssel a kapu mellett landolt.

Ami nekünk nem sikerült, az a szlovákoknak igen, az ötödik percben Halko hasonló szituációból szépségdíjas gólt szerzett a tehetetlen Pallai Gábor mellett (0-1). A mieinknek hamar sikerült válaszolniuk a kapott gólra, a hatodik percben egy kiugratást követően Harnisch Ákos talált a kapuba (1-1). A kilencedik percben a szlovákok ismét megszerezték a vezetést, egy sarokrúgást követően Kyjovsky volt eredményes (2-1).

A mieink a 11. percben megint egyenlítettek, ezúttal parádés gólt szerezve: Dróth Zoltán sarokkal továbbította a labdát Gyurcsányi Zsoltnak, aki középre gurított, Lódi Tamás pedig jó ütemben érkezve megszerezte 101. találatát a válogatottban (2-2). A 12. percben Bahna révén gólt szerzett a szlovák együttes (2-3), majd a 18. percben Kozár révén tovább növelték előnyüket a vendégek (2-4).

A második játékrészre egy újonccal a soraiban állt fel a magyar csapat, Apatini Márk debütált az együttesben. A fiatal játékos góllal mutatkozott be, hiszen a 21. percben szépített (3-4). A 23. percben rosszul jött ki a szlovákok kapusa Oberman, ezt kihasználva Lovas Norbert hét méterről az üres kapuba gurított, kiegyenlítve az állást (4-4). Nem sokáig örülhettünk, ugyanis a szlovákok Rick révén ismét vezetést szereztek (4-5).

A 29. percben Gál passzát követően a hosszú oldalon érkező Lovas Norbert talált a kapuba, ismét kiegyenlítve az állást (5-5). A hajrában levitték a kapust a magyarok, a 37. percben öt a négy ellen támadtak, de eladták a labdát, Kozár pedig ismét vezetéshez juttatta a szlovákokat (5-6), a vendégek ezzel a találattal megnyerték a meccset.

– A két mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, ismét láthattuk azt, hogy kire számíthatunk a keretből és kire nem, kik azok, akik nagyobb fizikális terhelés alatt megroppannak. Követtünk el hibákat, de ezeket edzéseken ki tudjuk javítani. A játékosoknak meg kell tanulniuk jobban bánni az idővel, de a hozzáállásukkal meg vagyok elégedve. Örülök, hogy Apatini Márk bemutatkozott, nagy tehetséggel rendelkező játékos, de még sokat kell dolgoznia azért, hogy építeni lehessen rá a jövőben – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera szövetségi kapitány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik