Futsal

Tízgólos döntetlen a szlovákok ellen

A magyar válogatott a szünetben 3-0-ra vezetett, a vendégek viszont nagyot hajrázva egyenlítettek.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szlovákia 5-5 (3-0)
Mór
Magyarország: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Dávid R., Gál I. Cserék: Pallai, Mezei D. (kapusok), Dróth, Lódi, Harnisch, Öreglaki, Szeghy, Apatíni, Karacs, Gyurcsányi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyarok gólszerzői: Trencsényi, Halko (öngól), Dróth, Gyurcsányi, Lódi

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A móri felkészülési mérkőzés előtt Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke köszöntötte Gyurcsányi Zsoltot 125. válogatottsága alkalmából. A találkozó szlovák helyzettel indult, de csak kapufáig jutottak a vendégek. A harmadik percben megzördült a szlovák háló: Trencsényi János spiccelt a tehetetlen kapus mellett a kapuba – tudósított az MLSZ honlapja.

A következő percben ismét gólt szereztünk, ezúttal a vendégek segítségével. Harnisch Ákos viharzott el a jobb oldalon, élesen belőtt labdája Halkóról pattant a kapuba. A hetedik percben már három gól volt a mieink előnye, az elcsúszó Marek Bahna mellett Dróth Zoltán húzta el a labdát, és 13 méterről a jobb felső sarokba bombázott. A szlovákok felgyorsították a játékot, de szórványos lövéseiket Tihanyi magabiztosan hárította.

A második félidő hidegzuhannyal indult, öt perc alatt két gólt kaptunk. Először a 22. percben Drahovsky, majd Kyjovsky lőtt a hálónkba. Felgyorsultak a szlovákok és átvették a játék irányítását, Gyurcsányi hiába növelte ismét kettőre az előnyünket, még ugyanabban a percben gólt kaptunk, 4-2-re alakult az állás.

A folytatásban a csapatok főleg a támadásra összpontosítottak, a gólpárbajból sajnos mi jöttünk ki rosszul. A mérkőzés fénypontja volt a 35. perc amikor Dróth kuszálta össze a szlovák védelmet, és pazar labdát adott Lódi Tamásnak, aki belőtte századik válogatott gólját. Ezen a napon öt gól is kevés volt a győzelmünkhöz, mert ismét kiegyenlítettek a szlovákok, ellentétes félidők után 5-5 lett a végeredmény.

– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Mindkét ország válogatottja két klubra épül, bár a szlovákok előnyben vannak, mivel összeszokottabbak nálunk – értékelt a meccs után Sito Rivera szövetségi kapitány. – A második félidőben mindkét csapat nyerhetett volna az emberelőnyös helyzetekből adódóan, végül mindkét félnek meg kellett elégednie a döntetlennel. Végül pedig őszintén szeretnék gratulálni Lódi Tamásnak századik válogatott góljához.

Olvasói sztorik