Futsal

A fiatalok legyőzték a románokat

A magyar U21-válogatott kétgólos hátrányból nyert 4-2-re Románia ellen a Berettyóújfaluban rendezett barátságos meccsen.

Kapcsolódó cikkek

U21-es teremlabdarúgó barátságos mérkőzés
Magyarország–Románia 4-2 (3-2)
Berettyóújfalu
Magyarország: Boldizsár – Szabó P., Ragadics, Apatini, Klacsák. Cserék: Mezei, Kovács Á., Püspök, Hosszú, Szabó Zs., Bognár, Lukács L., Lukács Á., Vas Á. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyar gólszerzők: Apatini, Püspök (2), Ragadics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román csapat intenzív letámadással kezdte a találkozót, amelynek hamar meg is lett az eredménye, a kissé fáradtnak tűnő magyar válogatott már a harmadik percben kétgólos hátrányba került.

Fiataljaink ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, hamar szépíteni tudtak, Apatini Márk egy oldalberúgás után szépen elpasszolta a labdát a kapus mellett (1-2). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, a második gólunkat az ETO játékosa, Püspök Péter szerezte egy kontra után (2-2).

A magyar válogatott nem elégedett meg ennyivel, így még az első félidő végén sikerült megszereznie a vezetést. Püspök Péter mutatta meg ismét, hogy zavarba hozható a román védelem, az ellenfél térfelén labdát szerzett, majd hanyag eleganciával a kapus fölött a hálóba emelt (3-2). A félidő végéig nem változott az állás, 3-2-es magyar vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben a románok eredménykényszerben futballoztak és gyakorlatilag végig domináltak a hátralévő időben, gólt azonban nem sikerült szerezniük, a szervezett magyar védelem jól szűrte támadásaikat. A második félidő közepén növeltük az előnyünket, a felnőtt válogatottsággal is rendelkező Klacsák Bence ment el a jobb oldalon, a hosszún érkező Ragadics Krisztián pedig remek ütemben érkezett, és kialakította a végeredményt (4-2). A mérkőzés végén a románok lehozták a kapusukat is, de Mezei Dávid bravúrt bravúrra halmozva rendre hárította a próbálkozásokat.

– Elégedett vagyok a játékosokkal, nagyon nagy dolognak tartom azt, hogy csapatom kétgólos hátrányban nem adta fel a mérkőzést, és fordítani tudott. Nemcsak az eredmény ad okot a bizakodásra, hanem a mutatott játék is. Külön öröm számomra, hogy góljaink nagy része begyakorolt figura után született. A holnapi mérkőzés Romániában nehéz lesz, de bízom a csapatban – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera szövetségi kapitány, utalva a csütörtöki, idegenbeli visszavágóra.

Olvasói sztorik