Futsal

Teremsiker a görögök ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 4-2-re győzött Szombathelyen; a helyzetkihasználásnak javulnia kell.
Teremlabdarúgó felkészülési mérkőzés
Magyarország–Görögország 4-2 (2-0)
Szombathely, 1300 néző
Magyarország: Balázs Z. – Trencsényi, Rábl, Harnisch, Gál I. Cserék: Nagy I., Szabó P., Komáromi, Lódi, Lovas, Karacs, Tihanyi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Rábl (4., 40.), Harnisch (15.), Nagy I. (22.), illetve Mantis (35.), Manis (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két nap alatt két felkészülési találkozót játszik a magyar teremlabdarúgó-válogatott a göröggel. Sito Rivera csapata vasárnap délután Szombathelyen lépett pályára, és hamar megszerezte a vezetést, Rábl János révén. Ezek után is inkább a vendégek térfelén pattogott a labda, és a 15. percben egy szabadrúgás-variációt követően Harnisch Ákos talált a görögök kapujába. A játék képe ezután sem változott, még az is belefért, hogy Lovas kisbüntetőt hibázzon.

A második félidő elejét is megnyomta válogatottunk, és alig telt el egy perc, amikor ismét a görögök kapujában táncolt a labda. Nem volt nagy helyzet, és kis szerencséjük is volt a mieinknek, hiszen Nagy István lövése megpattant egy görög lábon.

A görögök nem tudtak, a magyarok pedig talán nem akartak támadni, így meddőnek bizonyult a fölény 3-0 után. Egy kontra után váratlanul szépítettek a lelkes vendégek, Mantis jóvoltából. Kicsit megrázták magukat a hazaiak, ám megint kaptak egy kontragólt, ezúttal Manos lőtte ki a hosszú felsőt. A végén eldugták a labdát a mieink, és egy gyors akció végén Rábl lőtt szép gólt, eldöntve a találkozót.

A második meccs Pápán lesz, hétfőn 18 órától. Azt a mérkőzést a Sport TV közvetíti.

– Végig az történt a meccsen, amit a magyarok szerettek volna. Egyedül a helyzetkihasználással volt probléma, mert ideális esetben öt-hat gól is lehetett volna közte. Minden elismerésem a magyar játékosoké, hiszen nem erős ellenfél a görög csapat, amely ezt a különbséget nem taktikával, hanem fizikai erővel próbálta kompenzálni, ami nem fekszik a mieinknek. Közönségszórakoztató meccs volt, a vendégeknek négy helyzetük volt, amiből két gólt lőttek. Végig a magyarok domináltak, és önbizalom-növelő győzelmet arattak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyurcsányi Zsolt, a Haladás válogatott játékosa.

Olvasói sztorik