Futsal

Ezúttal csak döntetlenre futotta

A magyar teremlabdarúgó-válogatott tagjai egy kivételével csak a kapufát találták el a görögök elleni, pápai felkészülési meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó felkészülési mérkőzés
Magyarország–Görögország 1-1 (0-1)
Pápa, 1800 néző
Magyarország: Balázs Z. – Trencsényi, Rábl, Harnisch, Karacs. Cserék: Gál I., Nagy I., Szabó P., Komáromi, Lódi, Lovas, Tihanyi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
Gólszerzők: Lódi (29.), illetve Konsztantinusz (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott vasárnap 4-2-re győzött Görögország ellen Szombathelyen. Hétfő este a két együttes ismét megmérkőzött egymással, Pápán. A válogatott kerettagok közül a győri Dróth Zoltán és a berettyóújfalui Dávid Richárd hiányzott.

Az első perc végén Harnisch Ákos, a negyedik percben pedig Rábl János lövése suhant el a kapufa mellett. Nem sokkal később Trencsényi is pontatlanul célzott. A magyarok játéka dominált, de egy kontra végén Balázs Zoltánnak is akadt védeni valója, sőt a hatodik percben egy gyors, pontos ellencsapás végén a vendégek megszerezték a vezetést (0-1). Gyorsan jöhetett volna a válasz, de Lódi Tamás egy ravasz labdaszerzés után a keresztlécet találta telibe.

A nyolcadik percben Harnisch lőtt a kapu fölé, majd Rábl bombázott az oldalhálóba. Egy perc múlva Rábl János a kapufát találta el, a 13. percben Nagy István kísérletét blokkolták. A következő percben Lódi bombázott laposan a kapu mellé, majd másfél perccel a szünet előtt egy görög lövés zúgott el a kapufa mellett. A legvégén Harnisch bombáját kiütötte a kapus, aki a sípszó előtt még egy nagy védést bemutatott.

Jól kezdte a második félidőt a magyar csapat, de Rábl lövését védte a görög hálóőr, aki Karacs lehetőségénél is a helyén volt. A 24. percben egy kontrából a vendégek veszélyeztettek, de Tihanyi óriásit védett. A labdát továbbra is a magyarok birtokolták többet, de a fontos passzokba a végén mindig hiba csúszott. A 26. percben aztán hatalmas magyar helyzet maradt ki: Harnisch futott el a bal oldalon, és keresztbe lőtt labdájáról csak centikkel maradt le Lovas a hosszú kapufánál.

A 28. percben Rábl elszórakozott egy helyzetet, a görögök pedig ismét gyönyörűen végigvittek egy ellentámadást, amely végén Tihanyinak kellett újfent nagy bravúrt bemutatnia. Egy perccel később Lódi adott pazar labdát Gálnak, aki a kapus mellett szépen elrúgta, de csak a kapufát tudta eltalálni. Néhány másodperccel később Gál oldalról bepasszolta a labdát Lódinak, aki kilőtte a hosszút, és megszerezte kilencvenkilencedik gólját a válogatottban (1-1).

A 33. percben egy gyönyörű figura után majdnem átvette a vezetést a magyar együttes, de Harnisch Ákos a kapufát lőtte telibe. Óriási szerencséje volt a görög csapatnak, ugyanis Nagy István távoli bombája újfent a kapufán csattant, pedig a kapus már verve volt. Az utolsó percekben is nyomott a magyar alakulat, de a görögök fegyelmezetten és stabilan védekeztek, újabb gólt pedig már nem született, így 1-1 lett a vége.

Teremvélemények:

– Nincs probléma, mindenki láthatta, hogy jobbak voltunk az ellenfélnél. Nagyon szűken védekeztek hátul a görögök, de így is nagyon sok lehetőségünk volt. A két félidőben negyvenötször lőttünk kapura, ebből huszonötször el is találtuk a kaput. Ők nyolcszor lőttek kapura, és abból három talált kaput. Egy-egy gólt lőtt mindkét csapat, természetesen nem gondolom, hogy ez igazságos, de dolgozunk tovább. Az ellenfélnek négy faultja volt már a végén, és azt akartuk kihasználni, hogy párharcokat nyerjünk, amelyekből esetleg szabálytalanság lesz, és tudjuk használni a figuráinkat. Ezért nem akartuk a végén lehozni a kapust – nyilatkozta a találkozó után Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Az egész mérkőzésen próbált dominálni a magyar válogatott védekezésben és támadásban is. Ez védekezésben jobban sikerült, mert előrefelé nem volt eléggé hatékony a csapat, ám ennek ellenére voltak helyzetei. A sok kapufa talán egy kicsit görcsössé tette a fiúkat, ha az egyik bemegy, ez oldódott volna. A labda nélküli mozgásokból kevés volt, a ritmustalan játékba Sito Rivera mester sem tudott belenyúlni. A statisztika szerint a miénk volt a meccs, mégsem sikerült megnyerni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Turzó József, az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője.

Olvasói sztorik