Futsal

A szoros meccsek napja volt

Nagy meglepetést okoztak a Dunakeszi otthonában nyerő szegediek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három mérkőzést rendeztek pénteken a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 17. fordulójában.

A legnagyobb meglepetést az Újszegedi TC szolgáltatta, amely győzni tudott a dobogóra pályázó Dunakeszi otthonában. A vendégek egyáltalán nem illetődtek meg, Fülöp Tibor révén hamar vezetést szereztek, ám Safar gyors egyenlítése után Horváth Norbert jóvoltából a félidő közepén fordítani tudott a – Hegyesi Zsolt vitatható kiállítását követően emberelőnybe kerülő – Kinizsi. A találkozón végig nagyon agilis Dürgő Péter a szünet előtt egyenlített (2-2).

A második félidőben sem roppant össze az UTC, jóllehet gyorsan ismét vezetéshez jutott Kun Gábor lövése, és Berndt Dániel szerencsétlen mozdulata nyomán a hazai alakulat, ám az újszegediek nyáron igazolt játékosa másodpercekkel később parádés összjáték után egyenlített (3-3). Innentől aztán lassan fölébe kerekedett erőben és fejben a vendégcsapat a hazainak. Tetszetős akciókkal, remekbe szabott távoli lövésekkel tették próbára ellenfelük kapusát, aki azonban derekasan állta a sarat.

A félidő közepén az UTC nyomása gólokká érett: előbb Dürgő kipattanóját értékesítette az ifjú tehetség, Szentes-Bíró Tamás, majd néhány percre rá ismét Dürgő előkészítése után Fülöp ismételte saját kipattanóját a kapuba. A hajrában a kapusa levitelével létszámfölényes játékra váltó Dunakeszi ugyan fel tudott zárkózni egy gólra, ám folytatni kényszerült a hazárdjátékot, amit végül Puskás Csaba torolt meg egy egész pályás, üres kapus találattal, eldöntve a találkozót az utolsó percre.

Az UTC így 6-4-es, megérdemelt győzelmet aratott vendégségben, s ezzel a bravúrral életben tartotta matematikai esélyeit a felsőházi rájátszásba kerülésre – tudósít a szegedma.hu.

A Dunakeszihez hasonlóan a Berettyóújfalu is hazai környezetben szerepelt, toronymagas esélyesként. Az MVFC nem égett meg úgy, mint az újonc, de 11-3-as szombathelyi győzelmük tükrében a mostani 3-2-es siker inkább a hosszú utazás után remekül helytálló Haladást dicséri… Persze, a három pont így is a bihariaké!

Régebben rangadónak számított a Rubeola és az Aramis összecsapása, manapság viszont sima vendégsiker várható ebben a párosításban. A hazaiak borítani akarták a papírformát, az első félidő közepén már két góllal is vezettek, de a szünet előtt – két perc alatt – fordítottak a budaörsiek, és végül szoros győzelmet arattak Csömörön.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 17. forduló

Dunakeszi Kinizsi – Újszegedi TC 4-6 (2-2)

Gólszerzők: Safar (6.), Horváth N. (10.), Kun G. (21.), Bita (37.), illetve Fülöp (2., 30.), Dürgő (20.), Berndt (23.), Szentes-Bíró (28.), Puskás (38.)

Kiállítva: Hegyesi (10.)

Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE 3-2 (3-1)

Gólszerzők: Lovas (3.), Nagy I. (13.), Gál I. (17.), illetve Halmos M. (14.), Dávid R. (öngól 39.)

Rubeola FC Csömör – Aramis SE 3-4 (2-3)

Gólszerzők: Tősér (3.), Schrancz (9.), Tihanyi Á. (32.), illetve Roni (18., 25.), Nagy R. (öngól 18.), Frank P. (19.)

Január 27. hétfő

19.30: Kincsem Lovaspark-Nagykáta – 1. FC Veszprém

20.30: MAFC-BME-Docler Akadémia – DEAC Armada

A Rákosmenti FC visszalépése miatt a Rába ETO szabadnapos.

Olvasói sztorik