Futsal

Kétéves eltiltás egy pofon miatt

Nem maradtak el a súlyos büntetések, miután félbeszakadt egy NB II-es mérkőzés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 15. fordulójában a Cső-Montage BFC-Újbuda csapata a Külker SC-Dupont együttesét fogadta.

A vendégek mindössze öt mezőnyjátékossal vágtak neki idei első bajnoki mérkőzésüknek, ráadásul a tizedik percben emberhátrányba kerültek, mert Turbucz Attilát heves reklamálás miatt kiállított a játékvezető, onnantól kezdve tehát csere nélkül maradt a Külker.

Nem ez volt az utolsó piros lap a találkozón: a 31. percben egy szabálytalanság után második sárgával leküldte a bíró Kővári Mártont, majd négy perccel később Barnácz József is begyűjtötte második sárgáját, így ő is idő előtt mehetett az öltözőbe.

Ez a kiállítás ráadásul tettlegességig fajult, a játékos megütötte a játékvezetőt. Mindössze kettő plusz egy bevethető játékosuk maradt a vendégeknek, ezért a bíró az ellenőrrel egyeztetve, 9-2-es állásnál félbeszakította a mérkőzést, mert nem látták biztosítottnak a sportszerű keretek közötti befejezést.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága január 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Kővári Márton három soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Balogh Jánost (Külker) a játéktól január 14-től kezdődően két hónapra eltiltották. Turbucz Attilát január 14-től kezdődően egy évre minden sporttevékenységtől eltiltották és a versenyengedélyeit bevonták. Barnácz Józsefet január 14-től kezdődően két évre minden sporttevékenységtől eltiltották és a versenyengedélyeit bevonták.

A Külker SC-t a labdarúgók súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik