Futsal

Válogatott vereség Hollandiában

A magyar teremlabdarúgók 6-3-ra kikaptak az edzőmérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két felkészülési meccset játszik az Európa-bajnoki résztvevő Hollandia otthonában, Sittard városában a magyar teremlabdarúgó-válogatott. Az első találkozót hétfő este rendezték.

A hollandok elleni első mérkőzés első félidejében meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott a magyar válogatott, ami nem csoda, hiszen a szövetségi kapitány vegyes sorral kezdett, volt benne győri, berettyóújfalui és MAFC-játékos is. A hazaiak már az első percekben vezetést szereztek, majd helyzeteik nagy részéből sikerült gólt lőniük. Az első húsz perc után eldőlt a győzelem kérdése, 5-0-s hazai előnynél ért véget a félidő.

A második félidőre egészen más felfogású magyar válogatott jött ki az öltözőből, harcosabb, fegyelmezettebb lett a játékunk, és a javulás az eredményben is megmutatkozott, sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést. A mieink a félidő nagy részében támadásban öt mezőnyjátékossal játszottak, góljainkat is az emberelőnyös helyzetek kihasználása hozta meg, Lódi Tamás, Lovas Norbert és Rábl János találatával alakult ki a 6-3-as végeredmény. Kedden este lehetőség nyílik a visszavágásra, ekkor a két csapat ismét megmérkőzik egymással.

– A hollandok egyénileg jobban teljesítettek, hamar vezetést szereztek és több szerencsés gólt is rúgtak – idézi az MLSZ honlapja Sito Rivera szövetségi kapitányt. – Fontosnak tartom kiemelni, hogy az öt-nullás hátrány ellenére a csapat nem tört meg, tovább küzdött és szépített az eredményen. A keddi mérkőzésre ugyanúgy készülünk, ahogy eddig is, az mindenképpen előnyt jelent majd, hogy már sokkal jobban ismerjük ellenfelünket.

Nemzetközi felkészülési teremlabdarúgó-mérkőzés

Hollandia–Magyarország 6-3 (5-0)

Magyarország: Matkovics – Trencsényi, Dávid R., Harnisch, Szeghy. Cserék: Boldizsár M., Gyurcsányi, Gál I., Szabó P., Öreglaki, Rábl, Lovas, Lódi, Dróth. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Gólszerzők: Attaibi (2), Najib El Allouchi, Jamal El Allouch, Ghannouti, Makhoukhi, illetve Lódi, Lovas, Rábl

Olvasói sztorik