Futsal

Fővárosi siker Debrecenben

Beliczky Gergő és társai nyerték a hagyományos Real Team Kupát, amelynek gólkirálya Tisza Tibor lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hagyományoknak megfelelően a XIII. Real Team Kupa is rendkívül erős mezőnnyel várta az érdeklődőket Debrecenben. A december 27-30. között rendezett teremtornán már a kilenc darab négyes csoportból is csak nagy küzdelem árán tudtak továbbjutni a csapatok. A negyeddöntő mérkőzéseit hétfő délután rendezték.

Tisza Tibor három góljának köszönhetően a debreceni Joma Shop továbbjutott a Bárányos Zsolttal felálló Dream Team ellenében, Beliczky Gergő pedig a budapesti Mates Team sikeréhez járult hozzá a Meal Trade ellen, pedig az ebesi csapatot a lelátóról Kondás Elemér is ellátta tanáccsal, ami nem is csoda, hiszen a fia is ott játszott. A DVSC-játékosokkal felálló, címvédő Füredi Söröző ugyancsak szoros csatában nyert, méghozzá Ferenczi János találatával.

A negyedik meccs is rendkívül fordulatos volt: Schrancz Balázs két góljával a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Viktor Security-Zalahús Zrt. állt jobban, de néhány másodperccel a vége előtt az emberhátrányban lévő Labonczfa-Kun-mediator csapata Hevesi-Tóth Tamás révén hosszabbításra mentette a találkozót. Amikor már mindenki a büntetőpárbajra készült, Irhás Ignác aranygóllal továbblőtte a karcagiakat.

Az elődöntőben látványos megoldások és parádés gólok jellemezték a Mates Team kiütéses, 8-1-es győzelmét. A Joma Shop először még utolérte ellenfelét, de utána a fővárosiak állva hagyták Tisza Tibort, Urbin Pétert, Tőzsér Dánielt és társait. A minőségi focit a szakértő debreceni közönség is díjazta. A lelátókon egyébként hétfőn is reggeltől kezdve telt ház volt. Kisvártatva azonban eldőlt, hogy a hazai közönség kedvenc csapata, a Füredi Söröző idén nem védheti meg a címét, mert a Labonczfa-Kun-mediator 4-2-re verte a Loki-játékosok csapatát.

A bronzmeccset a Joma Shop nyerte a Füredi Söröző ellen. A 6-5-ös győzelemből Tisza Tibor két góllal vette ki a részét, ezzel nagyon közel került a gólkirályi címhez. A Joma Shop a mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést, 3-1-nél két góllal is vezetett, de az első félidő végére a Füredi Söröző kiegyenlített. A második játékrészt is jobban kezdte Tőzsér Dániel együttese, 6-3-nál eldőlni látszott az ütközet, de a DVSC-játékosok jó hajrával szorossá tudták tenni a derbit, 6-5-re felzárkóztak, de az egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

A torna döntőjében a két legtöbb gólt szerző csapat találkozott egymással, ezért eseménydús fináléra volt kilátás. A Mates Team a megszokott gyors, látványos és kombinatív játékkal rukkolt elő, aminek köszönhetően meg is szerezte a vezetést. A két korábbi tornagyőztest búcsúztató Labonczfa-Kun-mediator ekkor még egyenlíteni tudott, a mérkőzés hátralevő része azonban már a fővárosiakról szólt. Fokozatosan növelte előnyt a Mates Team, a végére kicsit elfáradó karcagiakkal szemben.

Az összecsapás ezen szakaszában a Beliczky, Hollauer, Ponczók hármas tarthatatlannak bizonyult, Fekete Róbert hátul átjátszhatatlan volt, és Oláh Dávid kapus is magabiztosan hárította Irhás Ignácék próbálkozásait. A félidei 4-1-es eredmény nagyon kényelmes előnyt jelentett a budapesti alakulatnak, amely a második játékrészben a biztonságra fektette a hangsúlyt, és így is uralta a döntőt. A második felvonás derekán szerzett ötödik gól pedig megpecsételte a dicséretesen küzdő Labonczfa-Kun-mediator sorsát, így a XIII. Real Team kupa győztese a budapesti Mates Team csapata lett (5-1) – írja a torna honlapja.

A látványos focit bemutató pesti csapat a közönség kedvence lett a vasárnapi csoportmérkőzések és a hétfői kiesési szakasz során. Mindenkit leiskoláztak, és a döntőben is nyomatékosították, hogy idén ki a király Debrecenben.

A négynapos tornán – immáron tizenharmadik alkalommal – a szervezők ismét ünnepnapokat varázsoltak a szűkös csarnokba; mindennap zsúfolásig tele volt a Hódos, és jobbnál jobb meccseknek, kiváló teljesítményeknek örülhetett a lelkes közönség. Nem vitás, a torna megérett a Főnix Csarnokra – írja a civishir.hu.

Különdíjasok

Legsportszerűbb csapat: Figyelő Security (Hajdúszoboszló)

Legjobb kapus: Oláh Dávid (Mates Team)

Legjobb védőjátékos: Fekete Róbert (Mates Team)

Legjobb mezőnyjátékos: Irhás Ignác (Labonczfa-Kun-Mediátor)

Legtechnikásabb játékos: Hollauer Balázs (Mates Team)

Legtehetségesebb játékos: Berki István (Meal Trade)

Gólkirály: Tisza Tibor (Joma Shop, 12 gól)

Olvasói sztorik