Futsal

A Vasas elnöke szerint ez vérlázító!

Kis János szerint az MLSZ etikátlan és személyeskedő döntést hozott azzal, hogy kizárta az angyalföldieket az NB I-ből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ versenybizottsága nem hagyta jóvá a Vasas nevezését a teremlabdarúgó bajnokság élvonalába, így az angyalföldiek csak az NB II-ben indulhatnak a következő szezonban. Kis János klubelnök szerint azonban a szövetség hibás döntést hozott és jogtalanul zárta ki őket az első osztályból.

– Nem volt olyan dokumentum, amit nem sikerült pótolnunk, hazugság az egész! Vérlázító! Június 21-én beadtuk a nevezésünket, amit a Budapesti Labdarúgó Szövetség és a strandfocisok szövetsége el is fogadott, az MLSZ NB I-es futsal versenybizottsága viszont megvétózta. Ugyanazokat a papírokat adtuk be mindhárom helyre, szóval, ha valami baj van, akkor azt náluk kell keresni… – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kis János. – Az indoklás az volt, hogy van tartozásunk az MLSZ felé, és valami biztosításunk sem jó. Második körben a NAV-igazolásunk és az új biztosítási papírunk is megérkezett. Ekkor derült ki, hogy a szövetség felé hétszáz forinttal tartozunk… Kettőmillió háromszázezer forintot be tudtunk fizetni az egész év folyamán, ebből utólagosan azt találták ki, hogy van hétszáz forint hiányunk. Én ezt az összeget befizettem még két hete pénteken, ekkor beadtam azokat a papírokat, amivel bizonyítottam, hogy a NAV-nál megkértük a nullás papírt. Ezen egyértelműen szerepelt, hogy semmilyen tartozásunk nincs. Egyetlen kifogásuk az volt, hogy egy könyvelői dokumentum nem került leadásra. Na, most ehhez semmi köze nem lenne a versenybizottságnak, mert ott az szerepel kitételként, hogy nem lehet tartozásunk, és feketén-fehéren le van írva, hogy nincs is. Na, hát ebbe kötött bele a versenybizottság…

A klubelnök szerint nagyon így sem kell bánkódniuk, mert anyagilag sokkal jobban jártak.

– Csak egy dac van bennünk. Igazából azzal, hogy kizártak minket az NB I-ből, anyagilag csak jót tettek velünk, hiszen több millió forintot benntartanak az egyesület kasszájában. Nem tudom kinek volt az érdeke, hogy a Nagykáta induljon az élvonalban, ráadásul már akkor felkérték őket, mikor minket még ki sem zártak – mesélte Kis János. – A játékosokkal sokat beszélgettünk, a többség szeretne maradni. Az egyesületünk most jutott volna el arra a szintre, hogy méltóképpen szerepeljen, de jött ez a döntés, ami kizárja őket a játékból. Etikátlan és személyeskedő döntés született, amit nem könnyű feldolgozni. Ettől függetlenül teljesen nem vagyok elkeseredve, mert mint mondtam már, több pénz juthat a játékosokra, az NB I pedig úgyis csak egyfajta kirablása a csapatnak. Csak egy példát hoznék fel: 96 ezer forintot fizetünk be játékvezetői díjakra, amiből negyvenezret kapnak meg a bírók. Kérdem én: hova tűnik a maradék összeg? Ha pozitívan fogom fel, akkor az MLSZ csak megtakarított nekem egy kis pénzt a kizárással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!