NB I

Az MLSZ beintett a Vasasnak

Döntött a szövetség fellebbviteli bizottsága: elutasították az angyalföldiek fellebbezését.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ versenybizottsága első körben csak 11 csapat nevezését fogadta el a teremlabdarúgó NB I következő idényére, mert a Vasast hiánypótlásra szólította fel. Miután a megadott határidőre nem sikerült a hiányzó dokumentumot benyújtaniuk az angyalföldieknek, a nevezésüket elutasították. A klub fellebbezett, de a bizottság úgy határozott, hogy helyben hagyja az első fokú határozatot, ami immár jogerős, vagyis elutasítják a Vasas nevezését.

A versenyszabályzat értelmében ilyenkor a másodosztály legjobb, nem feljutó helyén végző csapatát kell felkérni, jelen esetben a Nagykátát, amely a Keleti-csoport második helyén végzett, és mindössze osztályozón maradt le az NB I-ről. Természetesen az ő indulásuk is csak akkor válik biztossá, ha teljesítik a nevezési feltételeket.

Amennyiben sikerül, az első fordulóban hazai környezetben fogadhatják a szintén újonc Dunakeszi Kinizsit, hiszen elkészült az alapszakasz sorsolása. Az első fordulóban a címvédő Rába ETO a Haladás vendége lesz, tehát a szombathelyiek új szerzeménye, Gyurcsányi Zsolt rögtön volt csapata ellen bizonyíthat. Az ezüstérmes Berettyóújfalu otthon fogadja az osztályozón bennmaradó, immár Jávor Istvánnal készülő Rubeola FC Csömört. A kieső, de a megszűnő Üllő FC Cső-Montage jogán mégis bennmaradó Veszprém is otthon kezd, méghozzá a kissé átalakuló, megfiatalodó Aramis ellen. Az osztályozón bennmaradó Debrecen a Szeged ellen bizonyíthat. Az újonc Rákosmente első élvonalbeli meccsét hazai pályán játszhatja, a csömöri csarnokban a MAFC-BME ellen.

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik