Futsal

Bajnokok városa

A bajnokság legjobb mezőnyjátékosának választott Dróth Zoltán szerint nem meglepő, hogy Győrben ilyen sikeres a sportélet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei kimagasló teljesítményének megkoronázásaként Dróth Zoltánt, a Rába ETO játékosát választották a teremlabdarúgó-szezon legjobb mezőnyjátékosának. A válogatott játékos már nem először nyerte el a díjat, és a Rangadó.hu érdeklődésére azt is elmondta, nem a véletlen műve a győri csapatsportágak idei kiugró teljesítménye.

– Nem számítottam rá, de nagy örömmel fogadtam, hogy már második alkalommal is megkaptam ezt a díjat, hiszen két éve is engem választottak a legjobb mezőnyjátékosnak – kezdte Dróth Zoltán.

– Jövőre megismételhető, vagy akár túlszárnyalható a remek nemzetközi szereplés?
– Nagyon jó szezont futottunk, talán a legjobbat az ETO története során, amit nem lesz könnyű megfejelni jövőre. Történt egy edzőváltás, több játékossal már megegyezett a klub, és biztosan lesznek még érkezők is. Meglátjuk, én bízom benne, hogy a csapat be tud jutni az elitkörbe, a legjobb tizenhat közé, és ott egy kedvező sorsolással, és jó adag szerencsével összejöhetne a bravúr, vagyis a négy közé kerülés.

– Több játékos már szerződést hosszabbított Győrben. Ön hogy tervezi a pályafutását?

– Nekem is lejárt a szerződésem, mint sok csapattársamnak. Tartanak az egyezkedések, aztán majd kiderül, hogy maradok-e az ETO-ban.

– Mennyi idő jut a pihenésre a szezon után?
– Egy hete fejeztük be, és július közepén indul majd a felkészülésünk, tehát körülbelül másfél hónap szünetet kaptunk. Egy hosszú szezon után fontos, hogy az ember egy kicsit elengedje magát, feltöltődjön. Télen is a válogatottal készültünk, szóval elég kimerítő idényen vagyunk túl.

– Mit szól ahhoz, hogy a labdarúgók is bajnokok lettek?
– Nagyon örülök, hogy a nagypályás csapat harminc év után bajnok lett. Figyelemmel követtem az eseményeket. Meccsekre nem nagyon szoktam kijárni, de büszkeséggel tölt el, hogy ők is aranyérmet szereztek.

– Ráadásul a kézilabdás lányok nem csak itthon, de nemzetközi szinten is felértek a csúcsra. Kijelenthető, hogy Győr a csapatsportágak királya?
– És nem is csak csapatsportágaké, hiszen ott van például a kajak-kenu is. Sokat áldoznak a sportra, kiválóak a körülmények, nem is meglepő, hogy ilyen sikereket érnek el a győri sportolók. A város pedig büszke a versenyzőire.

Olvasói sztorik