Futsal

Szenzációs első tíz perc

A Rába ETO teremlabdarúgói hazai pályán 6-0-ra vezettek az Újszegedi TC ellen a tízedik percben...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ősszel a nemzetközi és a hazai kupaküzdelmek miatt halasztották el a meccset a csapatok, és a pótlásra csak most adódott lehetőség.

Példátlan sérüléshullám sújtja a szegedieket. A hosszabb ideje sérüléssel küzdő Tóth Attilán és Polczer Norberten kívül Bullás Imre sem épült még fel, és hiányzott Dürgő Péter, Hernády Márk és Nebil Gahwagi is. Takács Renátóra a strandlabdarúgó-válogatottbeli elfoglaltsága miatt sem számíthatott Brinszky Adrián edző, aki tehát erősen tartalékos csapattal várta a péntek esti találkozót – tudósít a szegedma.hu.

Harnisch Ákos jóvoltából gyorsan gólt szerzett az ETO, amely ezzel lendületbe jött, és az első félidő feléig jóformán percenként rúgott gólt! Ilyen tűzijátékot még a győri közönség is ritkán lát. A hatodik gól után nagyobb teret engedett ellenfelének az ETO, viszont ha labdát szerzett, abból életveszélyes, villámgyors kontrákat vezetett. Az UTC feléledt, játékosai már biztosabban járatták a labdát, többet próbálkoztak támadásokkal. A 18. percben szépítettek, így 6-1 volt a félidei eredmény.

A második játékrészben jobban kezdett az UTC, volt is egy ígéretes helyzete, illetve a 22. percben Pataki révén egy gólja is. Az ETO nem hagyta annyiban, jött a gyors válasz, a győri színekben századik alkalommal pályára lépő román Ion Al-loani lőtt gólt (7-2). Kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, egészen a 27. percig, ekkor Hegyesi piros lapot kapott visszahúzásért. A kiállítás után a 4-3-as felállást már nem tudta kivédekezni a Szeged, Lódi keresztbe passzolt labdáját Dróth bombázta a kapuba. A félidő felétől némileg visszavett a Győr, a vendégcsapat jobban játszott, de gólt már nem sikerült lőnie. Nem úgy, mint az ETO-nak: az utolsó percben egy hazai szöglet után a nagy kedvvel játszó Al-loani nagy erővel küldte a labdát a léc alá. (9-2).

– Úgy gondolom, ennek a mérkőzésnek már az első félidőben vége volt, a Szeged ma nem tudott meglepetést okozni, mert tanulva a korábbi tapasztalatokból, egész héten arra készültünk, hogy feltörjük a védelmüket. Úgy érzem, hogy magasan ellenfelünk fölé nőttünk – nyilatkozta a győriek edzője, Marcus Angulo.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz

A 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Rába ETO – Újszegedi TC 9-2 (6-1)

Győr, 150 néző. Játékvezetők: Farkas B., Janitz, Molnár Cs.

Rába ETO: Balázs Z. – Harnisch, Dróth, Juanra, Martins. Csere: Bárdosi, Szeghy, Bognár, Fabio, Al-Ioani, Lódi, Matkovics (kapus). Edző: Marco Angulo

UTC: Tombácz – Trucz, Fülöp, Hegyesi, Puskás. Csere: Szentes-Bíró, Lázár, Juhász, Pataki, Béry (kapus). Edző: Brinszky Adrián

Gólszerzők: Harnisch (1., 3.), Fabio (5., 6., 9.), Lódi (7.), Al-Ioani (23., 40.), Dróth (28), illetve Puskás (18.), Pataki (22.)

Kiállítva: Hegyesi (27.)

Olvasói sztorik