Futsal

A legjobb magyar

Az Újszegedi TE teremlabdarúgója, Tóth Attila szeretné megdönteni egyéni legjobbját.

Kapcsolódó cikkek

A válogatott edzőtáborozása, felkészülése, és világbajnoki pótselejtezője miatt március 12. és április 23. között hosszú, hathetes szünet van a teremlabdarúgó NB I programjában. Az alapszakaszból még két teljes forduló, és néhány halasztott meccs pótlása van hátra. A címvédő Rába ETO már biztosan az élen végez ebben a fázisban, de a győriekhez hasonlóan figyelemreméltó teljesítményt nyújt az Újszegedi TC is: az élvonal újonca húsz forduló után az előkelő negyedik helyen áll, legutóbbi négy meccsét kivétel nélkül megnyerte, ebből kettőt idegenben! Sőt, a csongrádiak a Magyar Kupa négyes döntőjébe is bekerültek!

– Elég jól együtt van a társaság, a győzelmek segítik a csapat összekovácsolódását – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Tóth Attila, az UTC játékosa. – Örültünk volna, hétfőn újra pályára léphetnénk, mert bennünk van a lendület, de így legalább egy kicsit kipihenjük magunkat, és fel tudunk készülni az előttünk álló feladatokra. Igyekszünk tartani az eddig megszokott programot, a hétfői bajnoki mérkőzések helyett edzőmeccseket játszunk, tehát ugyanúgy készülünk tovább.

Tóth Attila a jelenlegi szezonban eddig 15 meccsen lépett pályára, de 25 találattal a góllövőlista harmadik helyén áll. A magyarok közül ő a legjobb, hiszen csak két brazil, José Michel Melo és Roni Da Silva Ribeiro előzi meg!

– És mindezt úgy, hogy öt meccsen nem is játszottam, ráadásul pont a mezőny második felében lévő csapatok elleni meccseket hagytam ki – tette hozzá a 33 éves szegedi gólvadász. – Nagyon büszke vagyok a helyezésemre, ezt leginkább a társaknak köszönhetem. Olyan stílusunk van, a centerjáték, ami az stílusomnak kedvez. Sok támadásunk van, de még így sem használtam ki a lehetőségeim nagy százalékát. A legfőbb célom természetesen az, hogy a csapat a lehető legjobban szerepeljen a rájátszásban is, illetve hogy az egyéni gólkirályi címemet megdöntsem: négy évvel ezelőtt húsz meccsen huszonhét gólt szereztem. Eddig úgy tűnik, a jelenlegi szezonban vagyok a legjobb formában, a statisztikák alapján mindenképpen.

Városi támogatás a csapatnak
Harmadik nekifutásra közgyűlési döntéssel értelmében kiemelt sportegyesület lett az Újszegedi TC. A kompromisszumos szegedi költségvetés részeként fogadták el a képviselők azt az indítványt, amelynek értelmében az önkormányzat 2012. január 1. és 2014. június 30. között évi tízmillió forint támogatásban részesíti az Újszegedi Torna Clubot az általa használt Kertész utcai ingatlan fenntartása, karbantartása, valamint az NB I-es teremlabdarúgó-, íjász- és labdarúgó-szakosztály működtetése, versenyeztetése céljából. Az erről szóló szerződést Botka László polgármester a sportbizottság jóváhagyását követően írja majd alá Gidai Sándor klubelnökkel.
Olvasói sztorik