Hírek

Nagy UTC-bravúr idegenben!

Az UTC Junior Sport 5-4-re nyert a DEAC Armada otthonában a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 18. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A mérkőzés ütemét csak késve tudta felvenni a debreceni csapat, hiszen az első másodpercek a szegediekről szóltak. Nem kellett sokáig várni az UTC vezetőgóljára sem, a harmadik percben Trucz Zsolt talált be Szalánczi Zoltán kapujába (0:1) – tudósít a DEAC honlapja.

Ezután fokozatosan próbált helyzeteket kialakítani az Armada, de a próbálkozások rendre elkerülték a vendégkaput. Sokat pattogott a labda a mezőnyben, az első félidőben szinte végig kiegyenlített volt a játék. A 14. percben igen komoly lehetőség adódott az egyenlítésre, hiszen tízmétereshez jutott a Debrecen, de Ghete Vlad mellébombázta a kisbüntetőt. Szalánczi bravúrt bravúrra halmozva állította meg a szegediek rohamait. A félidő vége felé újra aktivizálta magát az Armada támadószekciója, de Domokos Imre lövése elhalt Tombácz Róbert lábában. Ennyi helyzet nem maradhat büntetlenül, egy szöglet utáni kontratámadás végén Hernády Márk be is vette a hazai kaput (0-2).

A második felvonás elején már nagyon érezz a hazai találat, és a 25. percben Domokos már is nem hibázott, a Fekete által lekészített labdát bombázta az Újszegedi TC kapujába (1-2). A gól jó hatással volt a debreceni csapatra, különösen Domokos Imrére, aki ezután megvadult bikaként rohamozta a vendégkaput, bár kísérletei zömmel célt tévesztettek. A 29. percben azonban az egyenlítés is sikerült, Domokos révén (2-2).

A 31. percben újra tízmétereshez jutott az Armada, de újra kihagyta, ezúttal Fekete Viktor lőtte mellé. Egy perc múlva azonban mégis megszerezte a vezetést a házigazda, Domokos Imre lövése kipattant a kapusról, és Nagy Zsolt a hálóba továbbította (3-2). Egy perc sem telt el, s máris egyenlített a Szeged! Egy kijátszott akció végén Tóth Attila vette be Szalánczi kapuját (3-3).

A mérkőzés végére felgyorsultak az események. Előbb a Szeged rúgott kapufát, majd a másik oldalon előbb többször is szépen védett Tombácz, de amikor már ő sem tehetett semmit, Fekete emelte kapu fölé a labdát. A Nagy Zsolt elleni szabálytalanságot nem ítélte meg a játékvezető, a szegedi kontra végén pedig Trucz újra betalált a hazai hálóba (3-4). A 39. percben Domokos magabiztosan értékesített egy tízméterest (4-4), de a szegediek az utolsó pillanatokban megszerezték a győztes találatot Hernády révén (4-5)!

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 18. forduló
DEAC Armada Futsal Club ― UTC Junior Sport 4-5 (0-2)
Gólszerzők: Domokos (25., 29., 39.), Nagy Zs. (33.), illetve Trucz (4., 38.), Hernády (19., 40.), Tóth A. (34.)
Olvasói sztorik