Hírek

Ez tényleg vérbeli rangadó volt!

A Rába ETO hazai pályán 3-2-re nyert a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 18. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A bajnoki tabella első helyezettje a másodikat fogadta a válogatott összetartása miatt előrehozott játéknapon. A mérkőzést megelőző bemelegítésnél már mindkét csapatnál érezhető volt a feszültség, ami egy ilyen fontos találkozó szükségszerű velejárója – tudósít az MVFC honlapja.

A 13. percben született meg az első gól: Léo Mendes labdaszerzése után Nagy István lőtt, mégis a Rába ETO szerzett vezetést, mivel az ellentámadásnál Lódi Tamás balszélről keresztbe lőtt labdájába Léo Mendes ért bele reflexszerűen, ami így az MVFC kapuban landolt (1-0). Az első félidőben mindössze egy gólt láthattak a szurkolók, de a kevés találatot parádés védőmunkával, taktikus mezőnyjátékkal és kiváló kapusteljesítményekkel ellensúlyozták a pályán lévő játékosok.

Az újabb találatra egészen a 34. percig kellett várni, ekkor egy rossz ütemben elvégzett cserét kihasználva a győriek gyors oldalberúgását Hugo Martins helyezte szép mozdulattal a Berettyó kapujába (2-0). Rögtön időt kért Turzó József és lehozta kapusát a felzárkózás érdekében. A 36. percben Victor Togoi csökkentette is a hátrányt, miután az ellenfél térfelén megszerzett és kijátszott labdát a léc alá bombázta (2-1). Az MVFC továbbra is vészkapussal harcolt az egyenlítésért, de egy ismételt pontatlan átadás után Balázs Zoltán lőhetett az üres kapura, és miután senki nem akadályozta meg ebben, a labda akadálytalanul hullott az újfalui hálóba (3-1). Az idő rövidsége miatt már csak szépítésre futotta az MVFC részéről, Lovas Norbert középre helyezett labdáját Nagy Tamás segítette a hálóba négy másodperccel a mérkőzés lefújása előtt (3-2).

A második félidőben már nem hiányoztak a gólok sem, a találkozó igazi rangadóhoz méltó színvonalat hozott, ahol a vendégcsapat is megérdemelt volna egy pontot…

– Az első öt percet leszámítva méltó ellenfelei voltunk a Győrnek. Helyenként nagyon jól játszottunk – értékelt Turzó József, a Berettyóújfalu edzője. – Egy-egy apró, vagy az eredményt tekintve nagyobb hiba okozta a vesztünket. Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést játszottunk a Rába ETO-val. Több ilyen meccsre lenne szükség a magyar bajnokságban. Remélem építőleg hat ránk a teljesítményünk, és sokat tanulva a hibáinkból, tovább tudunk fejlődni. Gratulálok a Győrnek és csapatomnak is!

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 18 forduló
Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Lódi (13.), DS Martins (34.), Balázs Z. (39.), illetve Togoi (36.), Nagy T. (40.)
Üllő FC Cső-Montage – Vasas 1988 Déli Futsal 6-1 (2-1)
Gólszerzők: Bánfalvi (10., 26.), Takács M. (15.), Lantos (25., 36.), Simon Á. (26.), illetve Domingues (18.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – Admirál-Haladás VSE 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Palásthy I. (18.), Munkácsi (28.), illetve Egle (13., 13., 32.), Horváth P. (30.)
Rubeola FC Csömör – Colorspectrum Aramis 10-3 (6-1)
Gólszerzők: Tősér (1.), Fülep (4., 8.), Nagy G. (öngól, 12.), Tihanyi (15., 25.), Varga Cs. (18.), Dénes K. (21., 36.), Horváth B. (38.), illetve Sivák (18.), Nagy G. (22.), Roni (26.)
A DEAC Armada Futsal Club – UTC Junior Sport mérkőzést február 27-én, hétfőn, 18 óra 30 perctől, a Nagykáta SE Futsal – Gödöllői Bikák mérkőzést pedig március 19-én, hétfőn,. 19 óra 30 perctől rendezik.
Olvasói sztorik