Hírek

Rangadók rangadója következik

Rendhagyó időpontban, csütörtökön este rendezik a tavasz egyik legjobban várt mérkőzését a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában.

A 18. fordulóban a címvédő Rába ETO vendége a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu lesz!

A csütörtöki időpont a válogatott elfoglaltsága miatt került a versenynaptárba. A tavasszal kiváló formában játszó ETO számára azonban nem jelenthet problémát, hogy milyen napon kell játszani, mert a mérkőzés esélyese egyértelműen a győri gárda – írja a kisalföldiek honlapja.

Az őszi összecsapáson a Berettyó otthonában már második vereségébe szaladt bele az ETO, úgy, hogy Michelzinho hat gólt lőtt, amit Nagy Tamás toldott meg egyel, így alakult ki a 7-3-as végeredmény. Az ETO-ból Harnisch Ákos kétszer, Gyurcsányi egyszer volt eredményes, de ez csak szépségtapasz volt a győriek számára.

A Rába ETO hétfőn nemes bosszút állt az Aramison az elszenvedett vereségért, és erre készül csütörtökön este a Berettyóújfalu ellen is. A közelmúltban a DEAC-tól szenvedett vereséget az MVFC, így tavasszal már két vesztes mérkőzést tudhat maga mögött, ám hétfőn 5-3-ra legyőzte a MAFC-ot.

Kérdéses persze, hogy a körülbelül ötszáz kilométeres utazás milyen nyomokat hagy a Berettyó játékosaiban, de az ETO-nak nem ezzel kell foglalkoznia. A tavasszal veretlen győri alakulat számára hazai pályán csak a győzelem elfogadható, főleg úgy, hogy van törlesztenivalója. A szerdai edzésen Matkovics kapus szeme megsérült, így ő biztosan nem játszhat, és sérült Csopaki István is, rá sem számíthat Marco Angulo vezetőedző. A többiek egészségesek, és nagyon várják a mérkőzést. A bajnokságban óriási formában játszó Lódi Tamás szeretné szaporítani góljai számát, de úgy véli, ez a mérkőzés csak egy lesz a sok közül, mert bár presztízsmeccs várható, a lényeg az, hogy a legvégén kinek a nyakába akasztják az aranyérmet.

Magyarország két legjobb csapat teletűzdelve válogatottakkal, román, portugál, brazil légiósokkal, nem akármilyen futsal élményt varázsol majd csütörtök este a Magvassy Mihály Sportcsarnok küzdőterére, és egy győzelemmel a Rába ETO végleg lezárhatja az alapszakasz nyitott kérdéseit, hiszen a feleket jelenleg hat pont választja el a tabellán.

A két gárda sok nagy csatát vívott már egymás ellen, a többi között a 2010–2011-es bajnokság döntőjét is, azonban a mérleg egy döntetlen kivételével minden esetben az ETO javára billent. A jég az idei bajnokságban tört meg, amikor a hetedik fordulóban a Pálfi István Rendezvénycsarnokban 1200 néző előtt a Berettyó 7-3-ra nyert a nagy rivális ellen.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 18. forduló
Február 23. csütörtök, 18.30: Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu
Február 23. csütörtök, 19.30: Üllő FC Cső-Montage – Vasas 1988 Déli Futsal
Február 23. csütörtök, 20.30: Rubeola FC Csömör – Colorspectrum Aramis
Február 23. csütörtök, 20.30: MAFC-BME-Docler Akadémia – Admirál-Haladás VSE
Február 27. hétfő, 18.30: DEAC Armada Futsal Club – UTC Junior Sport
Március 19. hétfő, 19.30: Nagykáta SE Futsal – Gödöllői Bikák
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik