Futsal

A Barcelona kiütötte a Rába ETO-t

A Rába ETO 8-2-re kikapott a spanyol FC Barcelonától az UEFA Futsal Cup lettországi selejtezőcsoportjának második mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, selejtező, 2. csoport, 2. mérkőzés
Rába ETO – FC Barcelona (spanyol) 2-8 (1-3)
Jelgava, 200 néző. Játékvezetők: Zogai (svájci), Ivanov (ukrán)
Győr: Balázs Z. – Lódi, Al-Ioani, Harnisch, Dróth. Csere: Gyurcsányi, Ninho, Csopaki, Szeghy, Bárdosi, Matkovics (kapus). Edző: Artur Melo
Barcelona: Sedano – Torras, Santos, Lin, Wilde. Csere: Cristian (kapus), Gabriel, Fernando, Javi Rodriguez, Sergio, Igor, Saad. Edző: Marc Carmona
Gólszerzők: Harnisch (5., 32.), illetve Lin (3.), Saad (9.), Ari Santos (14.), Javi Rodriguez (23.), Torras (28.), Igor (35., 37.), Gabriel (39.)
FK Nikars Riga (lett) – KMF Leotar Trebinje (bosnyák) 3-3
A csoport állása
1. Barcelona 6 pont
2. Rába ETO 3 pont
3. Nikars Riga 1 pont
4. Leotar Trebinje 1 pont

A győrieknél két hiányzó volt, Mincho és Dobre csütörtökön begyűjtötte második sárga lapját, így egy meccset ki kellett hagyniuk – tudósít a klub honlapja.

Láthatóan lámpalázasan kezdett a magyar bajnok, emiatt sok volt a technikai hiba, amit ki is használtak a katalánok. A harmadik percben már Balázs Zoltán kapujában táncolt a labda. Két perc múlva azonban egy parádés győri kontratámadás végén, Harnisch lövése nyomán egyenlített az ETO. Sokáig nem tartott azonban az öröm, ugyanis a többet kezdeményező Barcelona a kilencedik percben ismét vezetéshez jutott.

Mezőnyfölényben játszott a láthatóan nagyobb játékerőt képviselő spanyol bajnok, ám a győriek jól védekeztek. Egészen a 14. percig, amikor egy lepattanó lövés után Ari Santos közelről továbbított a győri kapuba. A hajrában aztán az ETO birtokolta többet a labdát, igaz, a magyarok nem tudtak mit kezdeni a jól záró Barcelona-négyessel, nem nagyon jutottak el helyzetekig. Több találat nem is született az első húsz percben, így a Győr elfogadható, kétgólos hátrányban vonulhatott pihenőre.

A szünet után alaposan rákapcsolt a Barcelona, a katalánok a kapujuk elé szorították a győrieket, és gyorsan növelni is tudták előnyüket. Amikor pedig már éppen kijött volna a szorításból az ETO, újabb gólt kapott, majd taktikát váltott. A vészkapus-játék sem hozott eredményt, egy szabadrúgásból aztán mégis szépített a magyar csapat, de hamarosan megint a Barcelona percei következtek, és a spanyol együttes még háromszor vette be a győriek kapuját, s végül a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyert.

A győriek ugyan nem tudták megszorítani rangos ellenfelüket, ám elmondhatják magukról, hogy tisztességesen helytálltak, és lőtt két gólt a Barcelonának. A győriek legközelebb vasárnap lépnek pályára a bosnyák Leotar Trebinjével szemben, győzelmük esetén minden bizonnyal a második helyen végezhetnek csoportjukban, ami továbbjutást jelentene.

Artur Melo, a Győr edzője: – Nem volt kérdéses, hogy a Barcelona jobb csapat. Játékosaink, főleg az első félidőben jól és harcosan játszottak, annak ellenére, hogy csütörtökön egy nehéz mérkőzést vívtak, és két meghatározó emberünk eltiltás miatt hiányzott a keretből. Ezek miatt fáradtunk el a második félidőre, és ezért lett ilyen nagy a különbség, ami nem lett volna talán ekkora, ha mindenki a rendelkezésemre áll.

Olvasói sztorik