Nemzetközi foci

A világbajnok elleni kiesés a szövetségi kapitány állásába került

Omar Vega/Getty Images
Omar Vega/Getty Images

Az Ecuadori Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy szerződést bontottak Félix Sánchezzel.

Meglehetősen hirtelen döntésnek tűnik ez, miután a Copa América negyeddöntőjében állta a sarat a válogatott a Lionel Messivel felálló világbajnok ellen. A csapat remek játéka ellenére végül 1-1-et követően tizenegyesekkel esett ki Argentína ellen. Sáncheznek ráadásul a 2026-os világbajnokság végéig érvényes szerződése volt, ezért igazán meghökkentő, hogy a kiesést követő órákban azonnal döntött is a szövetség.

Az ügy hátterében az állhat, hogy Félix Sánchez munkássága nem nyerte el a szurkolók tetszését, 2024-ben pedig a médiától sem kapott túl sok támogatást. A Copa csoportkörében nem villantott nagyot a csapat, Venezuelától kellemetlen vereséget szenvedett, Mexikóval döntetlent játszott, egyedül Jamaicát tudta legyőzni. Argentína kiejtése lett volna az első bravúr, ám ez elmaradt, a jelek szerint pedig a vb-selejtezős ötödik pozíció nem elég az állás megtartásához önmagában.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sajtóinformációk szerint Félix Sánchez elfogadta a katari al-Szadd ajánlatát, elképzelhető, hogy ez áll a kirúgása mögött.

Kapcsolódó
Az ellenfelek utálják, Argentína a lábai előtt – Emiliano Martínez egészen döbbenetes büntetőstatisztikát tudhat magáénak
Emiliano Martínez két tizenegyest is kivédett Ecuador ellen, amivel elődöntőbe juttatta a válogatottat.
Olvasói sztorik