Nemzetközi foci

Csercseszov újra munkába áll, szövetségi kapitány lett

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Újra munkába állhat Sztanyiszlav Csersceszov, a Ferencváros korábbi edzője. Kazah és orosz lapok is azt írják, hogy Asztanában tartózkodik, ő lehet a kazah válogatott következő szövetségi kapitánya.

A 60 éves orosz edzőt 2021 decemberében bízták meg az FTC irányításával, a csapattal nyert két bajnoki címet és egy Magyar Kupát, illetve tavaly megnyerte Európa Liga-csoportját vele a Fradi, végül a Bayer Leverkusen elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Csercseszovot 2023 nyarán, még a bajnoki szezon indulása előtt menesztette a Ferencváros, miután a csapat meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőből a feröeri Klaksvík ellen. Sztanyiszlav Csercseszovnak azóta nem volt munkája.

A korábban Ausztriában és Oroszországban edzősködő Csercseszov volt már szövetségi kapitány, az orosz csapatot öt éven át irányította. A Metaratings azt írja, hogy az előző kapitány ajánlotta őt a szövetség figyelmébe, és hogy évi 1,2 millió eurós fizetésért írhat alá.

Május 31-én jelentették be, hogy Magomed Adijev távozik a kazah válogatott éléről, hogy a klubcsapatára koncentrálhasson, ő 2022 áprilisa óta volt a szövetségi kapitány. Kazahsztán az Eb-selejtezőben csoportja negyedik helyén végzett ugyan – volt egy dánok elleni bravúrgyőzelme is –, de a Nemzetek Ligájában elért csoportgyőzelmének köszönhetően pótselejtezhetett, ám a minitorna elődöntőjében kiütéses, 5-0-s vereséget szenvedett el Görögországgal szemben. Azon az ágon végül Georgia kvalifikált az Eb-re.

Frissítünk!

A cikkünk megjelenése után pár órával a kazah szövetség bejelentette, hogy kinevezték Csercseszovot.

Kapcsolódó
„Ne kérdezzék ezt tőlem, mert megbántanak” – Bölöni a kiesés után
Elbukta az osztályozót, így visszatér a másodosztályba a Metz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik