Nemzetközi foci

Négy Real-játékos is utolérheti a BEK/BL-történet legeredményesebb focistáját

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Modric (jobbról a harmadik), Carvajal (jobbról a második) és Nacho (jobbra) egyaránt ötszörös BL-győztesnek számít
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Modric (jobbról a harmadik), Carvajal (jobbról a második) és Nacho (jobbra) egyaránt ötszörös BL-győztesnek számít

A Real Madrid 2022-ben elhunyt legendája, Paco Gento számít a BEK/BL legeredményesebb játékosának: a korábbi klasszis nyolc döntőben szerepelt, és ezek közül hatszor a győztes csapat tagja volt.

A szombati, Borussia Dortmund elleni BL-döntőre készülő Real keretében négy olyan játékos is van, aki utolérheti Gentót, ha a madridi csapat megszerzi története 15. BL-trófeáját.

Dani Carvajal, Nacho Fernández és Luka Modric is részese volt a csapat 2014-es, 2016-os, 2017-es, 2018-as, valamint 2022-es BL-győzelmének, a 2014-ben érkező – és a klub mezében utolsó fellépésére készülőToni Kroos pedig a négy realos sikere mellett 2013-ban a Bayernnel lett Európa legjobbja, amely akkor a Dortmundot verte – szintén a Wembley-ben.

A Bayern 2013-as sikerének a Dortmund jelenlegi csapatkapitánya, Emre Can is részese volt, igaz, abban a kiírásban egyetlen meccsen sem lépett pályára. A Borussiában két, egyaránt távozó klubikon, Mats Hummels és Marco Reus is átélte 11 éve, milyen elveszíteni egy BL-döntőt, és most abban bíznak, ezúttal nem kell végignézniük, ahogy a másik csapat emeli a magasba a serleget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik