Nemzetközi foci

Már nem csak pletyka: kirúgja Xavit a Barcelona

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Sevilla elleni szezonzáró bajnoki lesz az utolsó mérkőzés, amelyen Xavi Hernández irányítja a Barcelonát. Ezt a klub közölte pénteken, a közleményből pedig kiderül az is, hogy a napokban megnevezik az új edzőt – aki a hírek szerint a Bayern Münchent és a német válogatottat korábban irányító Hansi Flick lesz.

A klublegenda Xavi 2021 novemberében érkezett a teljesen széteső klubhoz, amellyel aztán 2023-ban bajnokságot tudott nyerni. A mostani szezon nem sikerült túl jól, a fokozódó nyomás hatására pedig az edző bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a csapatot. Joan Laporta, a klub elnöke végül meggyőzte a maradásról, csakhogy Xavi nemrég a klub átigazoláspolitikáját és anyagi helyzetét kritizálta egy sajtótájékoztatón, amin Laporta annyira felhúzta magát, hogy már jó egy hete másról sem szólnak a hírek, mint Xavi menesztéséről.

Xavi statisztikái a Barcelona vezetőedzőjeként.

Érdekesség, hogy Flick neve mér akkor is felmerült, amikor Xavi lemondott. Neki aztán kifejezetten rosszul esett, hogy a kezdeti tapogatózások után végül maradásra bírták az eddigi vezetőedzőt, de, ha hinni lehet a sajtóban megjelenteknek, akkor mégis összejön a Barca-Flick frigy.

Xavi Hernández játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályásként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

Kapcsolódó
Újabb szereplő az edzőkeringőben: Stefano Pioli távozik a Milantól
Közel öt év után vált edzőt az AC Milan.
Olvasói sztorik