Nemzetközi foci

Xavi bejelentése után már ömlenek is a lehetséges utódjelöltek

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández a Villarreal elleni vereség után bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól.

Joan Laporta elnöknek és Deco sportigazgatónak ennek köszönhetően fel van adva a lecke, hogy olyan utódot találjon, aki vissza tudja hozni a korábbi évek sikereit. A sportlapok természetesen azonnal rávetették magukat az ötletre, hogy nyáron szintén klubját elhagyó Jürgen Klopp üljön le a kispadra, de ennek mindenki tudja, hogy elég kevés esélye van.

A pihenőre vágyó német helyett az első jelölt állítólag Thiago Motta, aki 1999-től 2007 a Barca kötelékébe tartozott játékosként. Jelenleg a Bolognát irányítja, Decóval remek a kapcsolata, hiszen korábban csapattársak is voltak. Az ő esetében az a probléma, hogy bár a Serie A hetedik helyén áll csapatával, még nem túl tapasztalt edző. Ugyanezért nem akarta ráadásul a B csapat edzőjét, Rafa Márquezt kijelölni a vezetőség, bármennyire is elégedettek vele.

Hasonló a helyzet Míchellel, aki a szezon meglepetéscsapatát, a Gironát vezette a La Liga élére annak ellenére, hogy egyáltalán nincs akkora költségvetése, hogy birokra keljen a Real Madriddal. Az AS szerint éppen megfelelő futballstílusban szerepel a csapatával, ami a Barcelonának is feküdne, ráadásul Laportát is lenyűgözték az eredményei. Csakhogy még sosem ült nagy csapat kispadján.

Sokak szerint Sérgio Conceicao lehet a befutó, akinek egyébként is lejár a szerződése az FC Portóval nyáron. A portugál edző három bajnoki címet és három kupát is nyert hazájában, ráadásul eközben értékes Bajnokok Ligája-tapasztalatot is gyűjtött – az előző szezonban a legjobb nyolc közé jutott, ahol a későbbi döntős Inter ejtette ki, a mostani idényben az Arsenallal találkozik a legjobb 16 között.

Kapcsolódó
Az idény végén távozik a Barcelona edzője
Úgy érzi, a klubnak változásra van szüksége, és ő ezt szeretné elősegíteni a távozásával.

Olvasói sztorik