Nemzetközi foci

Jürgen Klopp döntött: a szezon végén elhagyja a Liverpoolt

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Az angol bajnokságban szereplő, a többi közt Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó Liverpool a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Jürgen Klopp úgy döntött, már csak a szezon végéig tölti be a vezetőedzői posztot.

Klopp irányításával a héten Ligakupa-döntőbe jutott a Liverpool, így mindenképpen sokkoló a bejelentése, noha az évek során már ő maga is többször beszélt arról, hogy közeledik a búcsú ideje.

Mindent szeretek ebben a klubban, mindent szeretek a városban, mindent szeretek a szurkolóinkban, szeretem a csapatot, szeretem a személyzetet. De az, hogy mégis meghozom ezt a döntést, azt mutatja, megvagyok győződve arról, hogy így kell cselekednem

– nyilatkozta a klubhonlapnak Klopp, aki úgy érzi, fogytán az energiája, nincs baja, de már érezte, hogy nem tudná teljes intenzitással végezni a munkáját, újra és újra elvégezni a feladatát. És azt is, hogy egyszer eljön ez a pillanat.

Az együtt eltöltött évek és idő, az együtt átélt dolgok után egyre nőtt a tisztelet és a szeretet a klub iránt, és a legkevesebb, amivel tartozom, az az igazság – és ez az igazság.

Klopp arról is beszélt, hogy rendkívül meghatározóvá vált a szerepe a klubon belül, ezért is közölte novemberben a döntését a vezetőséggel és most a nyilvánossággal, hogy legyen elég idő megtalálni az utódját.

Jürgen Klopp liverpooli statisztikái.

Az 56 éves német szakembert, aki korábban irányította a Mainzot és a Borussia Dortmundot is, 2015 októberében nevezték ki a Liverpool menedzserének. Hosszútávú építkezéssel bízták meg az akkoriban többnyire a középmezőnyben tengődő csapatnál, amivel sokáig csak vesztes kupadöntőkig jutott, de a 2018-as BL-ezüst után 2019-ben már sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A rá következő szezonban következett a Premier League megnyerése, ami 1990 óta az első bajnoki címe volt a csapatnak. Klopp irányításával összesen hét trófeát nyert a csapat.

A Liverpool a mostani szezonban, már Szoboszlai Dominikkal a csapatban vezeti az angol bajnokságot, továbbjutott a csoportjából az Európa Ligában, döntős a Ligakupában és a hétvégén továbbjuthat az FA Kupában.

Olvasói sztorik