Nemzetközi foci

Két évre írhat alá a Barcelonához az egykori német szövetségi kapitány

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Mégis Hansi Flick lehet a barcelonai befutó?
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Mégis Hansi Flick lehet a barcelonai befutó?
Ismét eléggé zűrzavaros időszak előtt áll a Barcelona labdarúgócsapata, ahol év elején kiderült, Xavi távozik a kispadról, majd az edző meggondolta magát, ám egy rossz nyilatkozata miatt Joan Laporta elnök úgy döntött, még sem vele képzeli el a folytatást. A befutó egy olyan edző lehet, akinek a neve már februárban is felmerült.
  • Az biztos, hogy Xavi Hernández ügye egy latin-amerikai szappanopera történeteként is megállná a helyét. A katalánok vezetőedzője a januári, Villarreal elleni 5-3-as hazai vereséget követően bejelentette, hogy idény végén átadja a helyét.
  • Ezt követően 13 tétmeccsen veretlen maradt a Barca, amely ugyan kiesett a BL-ből a PSG ellen, majd kikapott a Real Madridtól és a Gironától is, ám felmerült, hogy Xavi mégis marad a posztján és kitölti 2025-ig szóló szerződését.
  • A múlt héten robbant az újabb bomba, Xavi azt nyilatkozta, hogy a klub anyagi helyzete miatt nehéz lesz versenyezni a vetélytársakkal, ezen a klubelnök Joan Laporta annyira berágott, hogy úgy döntött, mégsem vele képzeli el a folytatást.

Itt tart az ügy, és ismét elkezdődött az edzőkeringő, amelynek során visszatért a februári pletyka: a befutó az a Hansi Flick lehet, akiről hónapokkal ezelőtt megírta a világsajtó, annyira akarja a munkát, hogy spanyolul tanul.

A madridi AS csütörtök reggel azt írta, bár a felek tagadják, de előző nap Londonban tárgyalóasztalhoz ült Flick, az ügynöke, Pini Zahivi, illetve a katalánok részéről a sportigazgató Deco és a sportbizottság tagja, Bojan Krkic.

A spanyol sportnapilap szerint a szóbeli megállapodás is megszületett, amelynek értelmében a korábbi német szövetségi kapitány és a Bayern München egykori edzője két évre írna alá.

A lap úgy tudja, Flick az utóbbi időben annyira készült a spanyolországi munkájára, hogy a nyelvtanulás mellett szakmai utakat is beiktatott a programjába és többek között a Brightonnál tanulmányozta Roberto De Zerbi pozíciójátékra épülő taktikáját, amelyet még Pep Guardiola is nyilvánosan dicsért.

Az pedig, hogy Mauricio Pochettino távozásának bejelentése után visszautasította a Chelsea ajánlatát újabb jele volt annak, hogy a Barcelona kispadjára vágyik, írta a lap.

Az FC Barcelona történetében eddig két német edző volt: Hennes Weisweiler 1975-76-ban, Udo Lattek 1981-83-ban dolgozott a katalánoknál.

Kapcsolódó
Merész húzásra készülhet az edzőt kereső Barcelona
Nem világos, hogy mi lesz Xavival, de egy lehetséges utóddal kapcsolatba lépett a Barca.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik