Nemzetközi foci

Örökre eltiltották a bírót, aki együtt ünnepelte a bajnoki címet az egyik csapattal

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) örökre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől Jan Smit játékvezetőt.

A szóban forgó bíró sokat tett a súlyos büntetésért, ugyanis együtt bulizott azzal a csapattal, amely azon a mérkőzésen lett matematikailag bajnok, amin Smit fújta a sípot. A holland amatőr ligák negyedosztályt megnyerő Sint George ünneplésén vendégeskedő játékvezetőről ráadásul videó is készült.

Tovább ront a bíró megítélésén, hogy az S.V. De Valkennek négy piros lapot is kiosztott az ominózus mérkőzésen. A klub honlapja szerint Lorenzo van de Beek szigorú, míg Tim Sammons jogos kiállítást kapott, utóbbiért ráadásul tizenegyes is járt a Sint George-nak. Joost Volten kapus ezt kivédte, de később a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdába, így ő sem játszhatta végig a meccset. A negyedik piros lapot az edző, Remco Wachter kapta, mert egy ápolás alatt bement a pályára. Mindezek ellenére kétszer is vezetett a De Valken, a csattanó viszont a Sint George-é volt, amelynek kapusa a hajrában felment egy szöglethez és befejelte a bajnoki címet jelentő egyenlítő gólt.

Gyönyörű csúcspont ez a Sint George számára. Szívből gratulálunk a spierdijki bajnokoknak! A Valken számára persze teljesen ellentétes élmény, de nem csapjuk be magunkat, még mindig értékes a szezon és a Valken továbbra is a rájátszásért küzd

írta az együttes honlapja, ami az események tükrében igen nagyvonalú közlemény.

Az események kivizsgálása után a KNVB úgy határozott, hogy nem engedi többet mérkőzést vezetni a bírót. Jan Smit a De Telegraafnak nyilatkozva azt mondta, túlzás ez az ítélet.

„38 év alatt ezernél is több meccset vezettem, ebben a szezonban összesen harmincat. Nem fogok a KNVB előtt térdre borulva könyörögni, hogy folytathassam. Mintha gyilkosságot követtem volna el! A történeteknek mindik több oldala van, de a szövetséget ez nem érdekelte, a videó alapján döntést hozott. A ceremónia alatt a színpad mellett álltam és a barátnőmmel söröztem. Amikor a játékosokat díjazták, arra kértek, hogy énekeljek nekik egy dalt. A számban, amit választottam, van egy szünet, ekkor pedig a kezembe nyomták a tálat” – mondta Smit, aki azért kapott mikrofont, mert egyébként énekes is, nem csak játékvezető.

A spori legnagyobb bánatára azonban a KNVB is kiadott egy közleményt, amely kifejezetten keiemlte, hogy nem a vasárnapi események miatt született meg a döntése.

Ez a határozat nem csupán a vasárnapi történések miatt született, hanem a korábbi incidenseket is figyelembe véve született meg a döntés. Már korábban is az utolsó esélyt kapta a KNVB-től. Mi felelősségteljes viselkedést várunk mindenkitől, aki a szövetséget képviseli

– áll a közleményben.

Arra nem tért ki a KNVB, hogy mik voltak Jan Smit korábbi bűnei.

Kapcsolódó
A szurkolók már a pályára rohanva ünnepelték a feljutást, aztán jött a pofára esés
Lehet még ennél is fájóbb a vége, ha az utolsó fordulóban kikap a csapat.
Olvasói sztorik