Nemzetközi foci

A szurkolók már a pályára rohanva ünnepelték a feljutást, aztán jött a pofára esés

YouTube
YouTube

A 37., azaz az utolsó előtti fordulót rendezték a holland másodosztályban, ahonnan két csapat jut fel az élvonalba.

A Roda hazai pályán 2-0-ra verte a Cambuurt, és amikor lefújták a meccset, a Roda-szurkolók elözönlötték a pályát, azt gondolták ugyanis, hogy megvan a feljutás. Aztán hirtelen megváltozott a hangulat, mivel kiderült, hogy a harmadik helyezett Groningen a 95. percben egyenlített a Telstar ellen, és ezzel még nem számít biztos feljutónak a Roda.

Azzal, hogy a Groningen pontot mentett, életben tartotta a reményeit, ugyanis három pont a hátránya a Roda mögött, és az utolsó fordulóban épp a kerkradei csapatot fogadja, amelyet egy győzelemmel megelőzne, mivel jobb a gólkülönbsége. Egy dolog már biztos: a Willem II jövőre az első osztályban játszhat, mert a Roda, Groningen duóból már csak a Roda előzheti meg.

A túl korai ünneplést követő legnagyobb, legdrámaibb pofára esést talán a Schalke-drukkerek élték át 2001-ben, amikor azt hitték, csapatuk megnyerte a Bundesligát, majd a hatalmas ünneplés közben jött a hír, hogy a Bayern Patrik Andersson szabadrúgásával egyenlített Hamburgban, és így a bajorok végeztek az élen.

Olvasói sztorik