Nemzetközi foci

„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz bejelenteni, hogy elhagyom az országot” – Mbappé hivatalosan elbúcsúzott

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Kylian Mbappé hivatalosan bejelentette, hogy távozik idény végén a Paris Saint-Germaintől.

A klub közösségi oldalaira péntek este került föl egy videó, amelyben a támadó elmondja, hogy milyen sokat jelentett számára a PSG-ben töltött időszak.

Az utazás néhány héten belül véget ér. Vasárnap játszom utolsó mérkőzésemet a Parc de Princes-ben. Sok éven át szerencsém volt Franciaország legnagyobb klubjában szerepelni. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz bejelenteni, hogy elhagyom az országot és a Ligue 1-t, de azt hiszem, hét év után új kihívásra van szükségem

– mondta Mbappé.

A Marca február 19-én tényként közölte, hogy Mbappé a Real Madridban folytatja a pályafutását. A lap szerint francia csatár öt évre ír alá és a legjobban fizetett focista lesz a keretben, évente 15 és 20 millió euró körüli összeget vághat zsebre a bónuszok nélkül. A spanyolok még nem jelentették be az érkezését, de sokat sejtető, hogy a csatár kiemelte, Franciaországot is elhagyja.

Mbappé a Monacóban lett profi futballista, majd 2018 nyarán igazolt Párizsba, ahol hat bajnoki címet, három Francia Kupát, két Ligakupát és három Francia Szuperkupát nyert. Minden sorozatot figyelembe véve 306 mérkőzésen képviselte a párizsi klubot, ezeken 255 gólt szerzett és kiosztott 108 gólpasszt.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik