Nemzetközi foci

Kylian Mbappé aláírt és a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lehet

Sebastien SALOM-GOMIS / AFP
Sebastien SALOM-GOMIS / AFP

Kylian Mbappé aláírta előszerződését a Real Madriddal, írta a Marca.

A napilap hétfő reggeli beszámolója szerint a francia csatár öt évre ír alá és a legjobban fizetett focista lesz a keretben, évente 15 és 20 millió euró körüli összeget vághat zsebre a bónuszok nélkül. A cikk részletesen beszámolt róla, hogy Mbappé 2022-ben hosszas bocsánatkérések közepette közölte, hogy mégis hosszabbít a Paris Saint-Germainnel, ezért a Real Madrid vezetősége már januárban megkereste a képviseletét, hogy megtudják a szándékait.

A Marca szerint 2022-ben kétségbeesettebb volt a spanyol csapat, míg Jude Bellinghammel és Vinícius Juniorral a keretben már nem élet-halál kérdés volt a francia megszerzése. Csak Mbappén múlott, hogy akar-e csatlakozni a csapathoz, de ennek az volt a feltétele, hogy már télen aláírja előszerződését. Mivel a PSG-nél fél éven belül lejár a szerződése, így ezt szabályosan megtehetik a felek.

Kylian Mbappé pedig úgy döntött, hogy ideje váltani, ezt már szeptemberben is tudatta Nasser Al-Khelaifi elnökkel, ezért aztán minden további nélkül aláírt 2024 nyarától a Real Madridhoz. Érdekesség, hogy a Marca szerint 26-ról 32 millióra ugrott Mbappé éves fizetése 2022-ben, ehhez képest abba is belement, hogy a Realban ennél jóval alacsonyabb összeget kapjon.

Kapcsolódó
Eldőlt, hogy Mbappé a Real Madridot választja – sajtóhír
A napokban hivatalosan is bejelenthetik a francia csatár klubváltását.
Olvasói sztorik