Élő Nemzetközi foci

A Bayern München parádés fordítással se tudta legyőzni a Real Madridot

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid 2-2-es döntetlent harcolt ki a Bayern München otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

42 másodperc alatt vezetést szerezhetett volna Leroy Sané egy nagy ziccernek hála, de a lapos lövését kispárgázta Andrij Lunyin. Nagyon benyomta ellenfelét a kapuja elé a Bayern, fogást azonban nem nagyon talált rajta. Tíz perc után lelassítottak a hazaiak, a Real Madrid pedig köszönte szépen és megint azonnal gólt lőtt az első helyzetéből: Toni Kroos zseniális passzát Vinícius Junior passzolta a kapuba.

Komoly gyomros volt ez a Bayernnek, nehezen szedte össze magát, az első félidő pedig szép csöndben csordogált innentől. Térfélcsere után aztán belehúzott a német csapat, az 53. percben Sané egy váratlan lövéssel egyenlített.

Néhány perccel később pedig a kényszerből jobbhátvédet játszó Lucas Vázquez megrúgta Jamal Musialát, amiért tizenegyest kaptak a müncheniek. Harry Kane vállalta a lövést és magabiztosan lőtt a hálóba.

Ezután is lendületben maradtak a hazaiak, egyre több dolga volt Lunyinnak és egészen beszorultak a spanyolok. A csereként beálló Luka Modric azért varázsolt még egy labdát Vinícius elé, ám az ebből érkező lövést már védte Manuel Neuer, de a hajrában így is összejött az egyenlítés. Az egész este szenvedő Kim Min Dzse derékon ragadta és meg is rúgta Rodrygót, amiért jogosan ítélt büntetőt Turpin játékvezető. Vinícius hasonlóan jól lőtt, mint Kane a túloldalon.

Nem sok idő maradt már, nem is feszültek meg túlságosan a csapatok, így aztán a döntés a visszavágóra marad.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol) 2-2 (0-1)
Allianz Arena (München)
v.: Clément Turpin (francia)

Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, Kim Min Dzse, Mazraoui – Laimer, Goretzka (Guerreiro – 46.) – Sané (Davies – 87.), Müller (Gnabry – 80.), Musiala – Kane.

Real Madrid: Lunyin – Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga – 65.), F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Kroos (Modric – 75.), Bellingham (Brahim – 75.) – Vinícius, Rodrygo (Joselu – 87.)

Gólszerző: Sané (53.), Kane (57.) ill. Vinícius Jr. (24., 83.)

Madridban dől csak el a Bayern elleni BL-elődöntő

A Real Madrid 2-2-es döntetlent harcolt ki a Bayern München otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Vinícius Junior a spanyolok első helyzetéből betalált, ami megfogta a németeket. Térfélcsere után azonban nagyon gyorsan fordítottak a müncheniek, Leroy Sané lőtt ütemtelenül, majd Harry Kane tizenegyesből volt eredményes. Némileg váratlanul, de Rodrygo kiharcolt egy büntetőt, amit Vinícius értékesített, így minden nyílt maradt a visszavágóra.

Vége!

Beérték döntetlennel a csapatok.

Most már inkább eldugná a labdát a Real

Hátul szeretnének gurigázni, amiben viszont a Bayern nem partner. Csakhogy sok faulttal jár, hogy labdát akar szerezni a hazai együttes, amivel szintén kiválóan megy az idő a spanyolok számára. Három perc hosszabbítás jön még.

20:36

Tizenegyest kapott a Real Madrid is! Kim Min Dzse kapta el Rodrygo derekát, majd oda is rúgott neki, hogy mindenképp be kelljen fújni a büntetőt. Vinícius állt a labda mögé és nagyon higgadtan lőtt a hálóba.

Megint egy Neuer-védés

Bár erre mondják, hogy kötelező. Vinícius kapott egy elképesztő indítást Modrictól, megint a védők mögé kanyarítva, de ezúttal kicsit kisodródott helyzetből lőtt. Neuer karral védett, a szögletből pedig semmi sem lett.

Ancelotti nem vár tovább

Jó ideje ott álltak az oldalvonalon a becserélendő focisták, végre meg is érkeztek. Modric és Brahim Díaz váltotta Kroost és Bellinghamet.

Egyértelműen a Bayern perceit láttuk

Folyamatosan nyomás alatt a spanyol csapat védelme, de újabb gól nem esett. Eric Dier fejesénél és Kimmich beadásánál is résen volt Lunyin. Benne van a levegőben az újabb hazai találat, de időnként a Real Madrid játékosai is meg-megvillannak.

Camavinga beszállt, egyből blokkolhatott

Nachót váltotta, egy perccel később már az ő vádlija állta Harry Kane lövésének útját. A szögletből is veszélyes fejes érkezett, de ezt már Lunyin hatástalanította.

Azért mindent a Bayernnek se lehet

Kane esett el Rüdiger mellett, de hát ezt a németek se gondolták komolyan, hogy büntető lehetne. Nem dobta fel magát, de azért könnyen esett el.

Kroos lövését védte Neuer

Nacho szerzett labdát, egyből Viníciust indította – ki mást? A labda Bellinghamhez, majd Krooshoz került, aki egy tolás után tüzelt a tizenhatos bal sarkáról a hosszú felső irányába. Neuer nagy vetődéssel védett.

Megyünk tovább!

Tuchel belenyúlt szünetben, Goretzkának csak egy félidő jutott, Raphael Guerreiro állt be a helyére.

A számok

55 százalékban volt a labda a Bayernnél, ehhez 8 kapura lövés társult, amiből kettő talált kaput. Ennek ellenére a Real Madridnak két lövésből is több xG-je volt (0.70), ráadásul gólt is lőtt. Nagyjából vissza is adja az összképet.

Egyelőre ennyi!

Véget ért az első félidő, a Bayern dolgozta ki a helyzeteket, még ha piciket is, de a gólt mégis Vinícius szerezte. Ezzel vezet a Real Madrid.

Erőlködik a Bayern becsülettel

De nem megy. Semmi se. A Real Madrid őrült fegyelemmel védekezik, Kane egy szabadrúgásnál egyenlíthetett volna, de picit pontatlan volt. Valamit ki kell találnia Tuchelnek a szünetben.

Thomas Müller nagy estéjét szúrhatja el a Real Madrid

Merthogy bár kínlódik a Bayern, mégis a 150. BL-meccse ez a támadónak. Rajta kívül csak egy focistának jött össze több úgy, hogy mindet egy csapatban tegye meg: Xavi 151-gyel rekorder. Még.

Visszavett a tempóból a Bayern

Még mindig a német csapatnál van többet a labda, de nem rohan már úgy, mint az első tíz percben. Ennek köszönhetően a Real is többször jutott az ellenfele térfelére, de helyzetig lényegében esélye sem volt eljutni. Türelmesen adogatnak a csapatok.

Megtolta a meccs első tíz percét a Bayern

Alig volt a labda a Real Madridnál, egészen pontosan 40 százalékban. Eközben a hazaiak négyszer is kapura lőttek, de Kane közeli megpattanó lövése és távoli emelése sem volt akkora lehetőség, mint Sané ziccere az első percben. Egyelőre benyomta ellenfelét a Bayern, a gól viszont várat magára.

Máris egy védés Lunyintól!

Leroy Sané került óriási helyzetbe, de az ötösről leadott lapos lövését lábbal védte a Real Madrid kapusa. 42 másodperc telt csak el!

Elindult a meccs!

A Bayern kezdett, előre is rohant öt játékosa, míg a Real Madrid teljesen visszaállt. Szokjuk meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik