Nemzetközi foci

„Ez nem szégyen, ez egy hatalmas teljesítmény” – a Manchester United edzője sikerként könyvelte el az FA Kupa-elődöntőt

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Elképesztő mérkőzésen, tizenegyespárbajt követően jutott az FA Kupa döntőjébe a Manchester United.

A másodosztályú Coventry City elleni elődöntőben 3-0-ra vezetett a manchesteri csapat, de a 95. percre sikerült kiegyenlítenie ellenfelének. A futball romantikusai innentől a képernyőre tapadva várták, hogy jöjjön a csoda és mi tagadás, közel is volt. Centikre. A hosszabbítás utolsó percében ugyanis Victor Torp közelről betalált, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot.

A tizenegyesekben Casemiro azonnal hibázott, de a Coventry játékosai közül csak ketten találtak a hálóba, így végül a Manchester United kínkeservesen, de eljutott a fináléig. A szurkolók persze nem voltak megelégedve a látottakkal, sokan Erik ten Hag és egy-egy játékos fejét is követelték, szégyent emlegetve. A vezetőedző viszont máshogy élte meg a történteket.

Egy évtizeddel ezelőtt a nagy Manchester United csapatának is csak háromszor sikerült döntőbe jutnia. Mi két év alatt kétszer is megcsináltuk. Annyi visszaesésünk volt a szezonban, még ma is, amiért 3-3 lett. Kiegyensúlyozott játékvezezésre is szükség van. Ez a meccs nem szégyen, nem látom ezt a szót, ez egy hatalmas teljesítmény!

– mondta a meccs után Erik ten Hag.

Az FA Kupa döntőjében a városi rivális Manchester City lesz majd az ellenfél, amely a Chelsea 1-0-s legyőzésével jutott fináléba.

 

Kapcsolódó
Leadta háromgólos előnyét, de tizenegyesekkel végül megnyerte az őrült kupaelődöntőt a MU
A másodosztályú Coventry hatalmasat küzdött, és a hosszabbítás végén pár pillanatig döntősnek érezhette magát.
Olvasói sztorik