Nemzetközi foci

Leadta háromgólos előnyét, de tizenegyesekkel végül megnyerte az őrült kupaelődöntőt a MU

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Hihetetlen meccsen jutott az FA Kupa döntőjébe a Manchester United.

Sokáig úgy tűnt, a MU számára nem okoz problémát a Championship nyolcadik helyén álló Coventry legyőzése: az első félidő közepén a MU elmúlt két bajnokiját kihagyó McTominay talált be Dalot beadása után,

majd a hosszabbításban Bruno Fernandes szögletét Maguire fejelte be.

A MU portugál csapatkapitánya a gólpassza után maga is betalált az 58. percben,

de a Coventry 0-3-nál sem adta fel. A nagy feltámadás Simms góljával indult, a másodosztályban 13 találatnál járó csatár gyönyörűen terelte a bal alsóba Tavares beadását a 70. percben.

A 79. percben már csak egy gól volt a Coventry hátránya, amikor O’Hare lövése Wan-Bissakán megpattanva hullott be,

majd a második félidő hosszabbításban Wan-Bissaka kezében akadt el egy beadás, és a megítélt tizenegyest Wright lőtte be.

A kétszer tizenöt perces túlóra során Bruno Fernandes, illetve Simms révén mindkét csapat megdöngette a felső lécet, sőt a Coventry szerzett egy gólt is, de Torp hiába kotorta be a labdát, mivel az indításnál Wright lesen állt.

Így aztán jöhetett a tizenegyespárbaj, a United egyből hátrányba került, mivel Casemiro középre akarta beemelni a labdát, ám Collins kapus leolvasta, mire készül. A Coventry az első két tizenegyesét belőtte, a harmadikat és a negyediket azonban elrontotta (O’Hare kísérletét Onana ütötte ki, Sheaf viszont a kapu fölé bombázott), így az ötödik párban Höjlund lezárta a meccset, a Manchester City ellenfele a városi rivális lesz a döntőben május 25-én.

Olvasói sztorik