Nemzetközi foci

Büntetés és vereség – ez nem a Fenerbahce napja volt 

Ayhan Mehmet / ANADOLU / Anadolu via AFP
Athénban nagy csatát vívott egymással az Olympiakosz és a Fenerbahce
Ayhan Mehmet / ANADOLU / Anadolu via AFP
Athénban nagy csatát vívott egymással az Olympiakosz és a Fenerbahce

A Fenerbahce 115 ezer eurós büntetést kapott, amiért a harmadik percben levonult a pályáról vasárnap a Galatasaray elleni Szuperkupa-mérkőzésen. A Fener már hetek óta nehéz helyzetben van, előbb a Trabzonspor elleni meccset követően a hazai szurkolók pályára rohantak és tömegverekedést robbantottak ki.

A Fenerbahce 115 ezer eurós büntetést kapott, amiért az első percben levonult a pályáról vasárnap a Galatasaray elleni Szuperkupa-mérkőzésen. A Fener már hetek óta nehéz helyzetben van, előbb a Trabzonspor elleni meccset követően a hazai szurkolók pályára rohantak és tömegverekedést robbantottak ki.

A vezetőség ezután azt is felvetette, hogy a tűrhetetlen állapotok miatt lehet, kilép a bajnokságból. Ezek után jött a Szuperkupa, amelyet a szövetség a klub kérésének ellenére (mondván, a Konferencia Ligában érdekeltek) nem halasztotta el, de arra sem volt hajlandó, hogy külföldi játékvezetőket hívjon.

Erre a Fenerbahce az U19-eseit küldte pályára, akik az első percben gólt kaptak, majd levonultak. A klub később azt mondta, hogy nem azért léptek pályára, hogy nyerjenek, hanem hogy megvédjék az igazságot.

Ami a csütörtöki KL-csatát illeti, a Ferencvárost búcsúztató Olympiakosz otthonában sokáig esélyük sem volt a törököknek: a hazaiak az 57. percben már 3-0-ra vezettek Fortunisz, Jovetic és Chiquinho góljaival. Aztán jött hat perc kihagyás, ami a továbbjutás szempontjából sokba kerülhet, előbb Tadic a 68. percben tizenegyesből szépített (3-1), a 74. percben pedig Kahveci beállította a 3-2-es végeredményt.

A tavaly döntős Fiorentina gól nélküli döntetlent játszott a cseh Viktoria Plzen vendégeként úgy, hogy 69 százalékban birtokolták a labdát, és 11:3 arányban jobbak voltak a kapura lövésekben is.

A párharcok visszavágóit egy hét múlva rendezik.

Konferencia Liga, negyeddöntő, első mérkőzések

Olympiakosz (görög) – Fenerbahce (török) 3-2 (2-0)
gól: Fortunisz (8.), Jovetic (32.), Chiquinho (57.), illetve Tadic (67.), Kahveci (74.)

 

Viktoria Plzen (cseh) – Fiorentina (olasz) 0-0

 

Aston Villa (angol) – Lille (francia) 2-1 (1-0)
gól: Watkins (13.), McGinn (56.), illetve Diakite (84.)

 

Club Brugge (belga) – PAOK (görög) 1-0 (1-0)
gól: Vetlesen (6.)

Kapcsolódó
„Klubunk nem szeretne ennek a gyáva és elfogult rendszernek a része lenni” – új harc indul a török szövetség és a klubok között
A Trabzonspor-Fenerbahce bajnokin történtek után mindkét csapat válaszlépésre szánta el magát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik