Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ez a döntetlen szinte vereségnek tűnik” – nem elégedett a Real Madrid a ManCity elleni BL-döntetlennel

Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Federico Valverde döntetlenre mentette a Real Madridnak a ManCity elleni BL- negyeddöntőt
Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Federico Valverde döntetlenre mentette a Real Madridnak a ManCity elleni BL- negyeddöntőt
Őrült mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással a Real Madrid és a címvédő Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Ugyan az angolok már a második percben vezetést szereztek Bernardo Silva találatával, a 14. percre Camavinga és Rodrygo révén fordítottak a hazaiak. A szünet után a manchesteriek Foden és Gvardiol góljaival visszavették a vezetést, de a 79. percben Valverde döntetlenre mentette az összecsapást (3-3).

Az uruguayi válogatott futballista találata reménnyel töltheti el a szurkolókat is, hogy nem lefutott még ez a párharc.

Az egyenlítő gól kicsit feldobja a lelkedet a visszavágóra, bár ez a döntetlen egy kicsit olyan, mint a tavalyi 1-1, szinte vereségnek tűnik.

A legfontosabb az, hogy tudtunk válaszolni a korán bekapott gólra, pár perc alatt kétszer is betaláltunk, ez motivált minket. Aztán túlzottan rápihentünk a vezetésre, talán a fáradtság miatt, de abbahagytuk a nyomást. És az ellenfélnek jó játékosai vannak, kihasználták ezt” – mondta Valverde a meccs után.

Érdekesség, hogy a felek egymást követő harmadik szezonban futottak össze az egyenes kieséses szakaszban, 2022-ben a Real Madrid kiejtette a Cityt az elődöntőben (az idegenbeli 4-3-as vereség után otthon, hosszabbítás után 3-1-re nyert), míg tavalyi elődöntőben a madridi 1-1 után a manchesteriek hazai pályán4-0-ra elgázolták a riválist.

A keddi összecsapás Carlo Ancelotti 200. mérkőzése volt a Bajnokok Ligájában, a Real Madrid 64 éves olasz edzője ezzel a sorozat legrutinosabbja, ráadásul övé a legtöbb cím (4) és győzelem (114) is.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a szakember kissé rosszkedvűen fogadta az eredményt: „Szerettem volna egy kis előnyre szert tenni, de végül is elégedettnek kell lennünk. Versenyben voltunk végig, ha így lesz a visszavágón is, akkor továbbjuthatunk” – állapította meg.

A ManCity edzője, Pep Guardiola a második legtöbb Bajnokok Ligája-győzelemmel lépett pályára a Santiago Bernabeuban: eddigi 168 meccsén 109-szer nyert.

A korábbi tapasztatból kiindulva inkább otthon játszom a visszavágót, mint a Bernabeuban. Hogy esélyesebbek vagyunk-e a BL királyai ellen? Nem, az esélyes az lesz, aki jobban játszanak, de a szurkolóink biztosan segítenek nekünk

– nyilatkozta Guardiola.

Kapcsolódó
„Két gólt is adtunk a Bayernnek” – Arteta nagyon dühös az Arsenal hibái miatt
A BL-ben ha ilyen helyzetbe hozod magad, biztosan megbüntetnek.
Olvasói sztorik