Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gólgálát hozott a Real Madrid és a Manchester City BL-meccse

Nick Potts/PA Images via Getty Images
Phil Foden bombagóljának pillanata.
Nick Potts/PA Images via Getty Images
Phil Foden bombagóljának pillanata.
Nem jutott egymással dűlőre a Real Madrid és a Manchester City a nagy gólokat és néhány mázlis gólt hozó rangadón a Bajnokok Ligájában. Fordulatokban nem szűkölködött a nap másik negyeddöntője sem, de az Arsenal sem bírt a Bayern Münchennel.

Őrült módon indult a Real Madrid-Manchester City találkozó, mivel már a második percben vezetést szerzett Bernardo Silva. A portugál középpályás egy szabadrúgást lőtt kapura, ami egyértelműen meglepte Andrij Lunyint. Az ukrán kapus belenyúlt a lövésbe, de nem tudta hárítani.

Ettől aztán beindultak a hazaiak is és előbb Edouardo Camavinga lövése pattant meg szerencsésen Rúben Diason, majd egy villámgyors kontra végén Rodrygo gurított őrült mázlival a kapuba.

Térfélcsere után álmoskásan folytatódott a meccs, majd felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Vinícius Junior és Jude Bellingham is kihagyott egy-egy lövést, de Phil Foden ezt a szívességet már nem tette meg, pokolian nagy gólt lőtt a tizenhatoson kívülről a jobb fölső sarokba.

Mire Carlo Ancelotti belenyúlt volna a csapatába, már újra a Manchester Citynél volt az előny, mert Josko Gvardiol hátvéd létére tanárian tekert a kapu bal oldalába.

Ez se volt elég a győzelemhez, mivel Federico Valverde is beszállt a gólszépségversenybe, a középpályás Vinícius Jr ívelését lőtte kapásból a hosszú alsó sarokba.

Nem unatkoztak az Arsenal-Bayern München mérkőzés nézői sem, hiszen Bukayo Saka korán bebelsőzte a vezető gólt. Ezen az összecsapáson is jött azonban a fordítás. Először elképesztő bénázások sorozatával elhagyta a labdát az Arsenal, a németek pedig Serge Gnabry góljával egalizáltak.

Ezt követően Saliba megrúgta Leroy Sané bokáját, a büntetőt pedig Harry Kane rendkívül higgadtan gurította a kapuba. Térfélcsere után az Arsenalnak kellett igyekeznie az egyenlítésért, a bajorok el se találták a kaput a második 45 perc alkalmával, ami azért jelzi a félidő összképét. Végül azonban sikerrel járt az angol csapat, Leandro Trossard fejezett be okosan egy szép támadást.

A továbbjutás eldöntése így mindkét párharc esetében a visszavágókra marad.

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első meccs

Real Madrid – Manchester City 3-3 (2-1)
Gólszerző: Dias (12. – öngól), Rodrygo (14.), Valverde (79.) ill. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

Arsenal – Bayern München 2-2 (1-2)
Gólszerző: Saka (12.), Trossard (76.) ill. Gnabry (18.), Kane (31. – tuizenegyesből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik