Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Két gólt is adtunk a Bayernnek” – Arteta nagyon dühös az Arsenal hibái miatt

Ian Kington / IKIMAGES / AFP
Mikel Artetának volt miért kiabálnia
Ian Kington / IKIMAGES / AFP
Mikel Artetának volt miért kiabálnia
Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere elmondta, hogy csapatának tanulnia kell a Bayern München ellen bekapott két csapnivaló gólból, ha azt akarja, hogy bejusson a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Az angol csapat a negyeddöntő első, londoni mérkőzésén ugyan a 12. percben vezetést szerzett Bukayo Saka révén, de a németek a félidő közepére fordítottak. Serge Gnabry és Harry Kane nagy védelmi hibák után szereztek gólt, így a hazaiaknak kapaszkodniuk kellett legalább a döntetlenért, amit a 76. percben Leandro Trossard gólja eredményezett (2-2).

Ugyan az Arsenal játékosai egy büntetőt reklamáltak (Saka azt állította, a Bayern kapusa, Manuel Neuer buktatta őt, ám a svéd Glenn Nyberg játékvezető továbbot intett), de Arteta ebben a kérdésben nem foglalt állást, azt mondta, nem látta az incidenst.

Azt azonban hangsúlyozta, hogy játékosai nagy lehetőséget szalasztottak el.

„A Bajnokok Ligájában nem lehet semmit adni az ellenfélnek, és mi két gólt is adtunk a Bayernnek. És ha ilyen helyzetbe hozod magad, biztosan megbüntetnek – ez a legnagyobb tanulság” – mondta.

Hozzátette, ezen a szinten már kicsi különbségek döntenek, nagyon nehéz komoly helyzeteket teremteni ilyen szintű ellenféllel szemben.

De úgy gondolom, hogy a csapat higgadtságot mutatott, különösen 1-2 után, nem rohantk fejetlenül, nem adták át a teret az ellenfélnek, ráadásul a cserejátékosok is nagyszerűen szálltak be. Érzem a játékosaimon, hogy a jövő héten úgy megyünk Münchenbe, hogy ennél jobbak leszünk.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik