Nemzetközi foci

Sztriptíz klubban látták a Chelsea 16 éves tehetségét

Franklin Jacome/Getty Images
Franklin Jacome/Getty Images

Óriási balhé robbant ki az Eucadori Labdarúgó Szövetségnél (FEF), miután a 16 éves Kendry Páezt sztriptíz klubban látták.

A fiatal futballistát a világ egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, ráadásul ennyire fiatalon is hat felnőtt válogatott mérkőzésen játszott már. A válogatott szünet alatt az Egyesült Államokban tartózkodik és bár csapatával 2-0-ra kikapott Olaszországtól, ez nem szegte az ecuadoriak kedvét. Páezről ugyanis kikerült egy 35 másodperces videó, amelyen egy New Yorkban található sztriptíz klubban egy táncosnak lóbálja a pénzét.

Az egyébként is aggályos felvételen kiskorúként szereplő Péez sem lehet nyugodt, de a videón Robert Arboledát és Gonzalo Platát is felismerték a szurkolók. A Mirror napilap megkereste Páez ügynökét, akitől azt az információt kapta, hogy a Chelsea úgy döntött, a FEF-re bízza az ügyet. A szövetség azt közölte, hogy a válogatott tagjai kaptak kimenőt, de ennek ellenére vizsgálatot rendelt el.

Az értékeinkkel és alapelveinkkel ellentétes események képeit kivizsgáljuk, mert jövőbeni válogatott meghívókat is befolyásolhatja

– írta a FEF.

Ha az ecuadori válogatott delegáció bármely tagja olyasmit tesz, amivel árt a csapat és Ecuador jóhírének, akkor minimum ezer dolláros büntetést kell fizetnie és akár két évre ki is tehetik a nemzeti csapattól.

Kendry Páez a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett az ecuadori bajnokságban, és a legfiatalabb, aki gólt is szerzett. Májusban gólt szerzett az U20-as világbajnokságon, amivel szintén korrekordot döntött. Jelenleg az Independiente del Valle játékosa, de amint betölti a 18. életévét, csatlakozik a Chelsea-hez, amely 17 millió fontot fizet érte.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik