Nemzetközi foci

Kezdőként debütált a válogatottban a 16 éves játékos, bravúrgyőzelmet érő gólhoz asszisztált

Franklin Jacome / Getty Images
Franklin Jacome / Getty Images

Ecuador válogatottja megszerezte első győzelmét a 2026-os világbajnoki selejtezősorozatban, miután 2-1-re nyert otthon Uruguay ellen. Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát, azaz ezzel a sikerrel most épp nullán állnak.

A hazai csapatnál kezdett Kendry Páez, aki májusban töltötte be a 16-ot, ezzel a Daily Mail cikke szerint ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki dél-amerikai vb-selejtezőn kezdett. A korábbi rekordot Diego Maradona tartotta.

Páez 70 percet kapott, csapata egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, a 61. percben ráadásul győztes gólhoz asszisztált. A fiatal szélső 36 passzából 30 pontos volt, tizenegyből öt párharcát nyerte meg.

Kendry Páez halmozza a rekordokat. Ő a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett az ecuadori bajnokságban, és a legfiatalabb, aki gólt is szerzett. Májusban pedig gólt szerzett az U20-as világbajnokságon, amivel szintén korrekordot döntött.

Jelenleg az Independiente del Valle játékosa, de amint betölti a 18. életévét, csatlakozik a Chelsea-hez, amely 17 millió fontért igazolja le.

Kapcsolódó
Messi kimaradt a keretből, így is simán nyert Argentína
A Lionel Messi nélkül felálló világbajnok argentinok 3-0-ra győztek Bolívia válogatottja ellen.
Olvasói sztorik