Nemzetközi foci

Marco Rossit és a Puskás Arénát is körbeudvarolta a törökök szövetségi kapitánya

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Megtartotta a magyarok elleni felkészülési meccset megelőző sajtótájékoztatóját a törökök szövetségi kapitánya, Vincenzo Montella.

Az olasz szakember hosszasan dicsérte a vendéglátóját, a Puskás Arénát gyönyörűnek nevezte, míg Marco Rossi csapatát hosszú évek alatt, gondosan felépítettként jellemezte.

A magyar válogatott erősségét illetően elég megnézni az elmúlt évek eredményeit, ugyanis 2022 óta mindössze háromszor kapott ki. Marco Rossi hosszú évek alatt gondosan felépítette a csapatot. Versenyképes csapatokat válogattunk ki az Eb-felkészülésre, mert semmi értelme papíron gyengébb ellenfelekkel játszani, abból nem tanulunk és nem fejlődünk. Nekem különösen fontos az előttünk álló négy barátságos mérkőzés, mert szeptemberi kinevezésem óta csak négy találkozója volt a válogatottnak

– idézte az MTI a szakembert.

Montella arról is beszélt, hogy a magyar csapatra azért esett a választása, mert több felállást és taktikát képes alkalmazni egy meccsen belül. Az Eb-vel kapcsolatban azt is elmondta, a legfontosabb számára, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a török válogatottra. Játéksai közül Zeki Celik szerepelt az eseményen, aki a magyarok energiáját tartja a legveszélyesebbnek.

A törökök ellen pénteken lép pályára a magyar válogatott a Puskás Arénában 20:45-től.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik