Nemzetközi foci

Nyolc percet játszott mindössze a szezonban, mégis havi félmillió eurót keres a PSG elfeledett játékosa

Xavier Laine / Getty Images
Xavier Laine / Getty Images

A L’Equipe közzétette, hogy kik a legjobban kereső labdarúgók a francia élvonalban, nem meglepő módon az első tízben csak és kizárólag az éllovas Paris Saint-Germain játékosai szerepelnek. Közülük is kiemelkedik Kylian Mbappé, a világbajnok csatár – akinek a nyáron lejár a szerződése és a Real Madridba tart – havi hatmillió eurót kap a klubtól, míg a második helyen álló Ousmane Dembélé 1,12 milliót.

Ami érdekesebb, hogy havi félmilliós fizetéssel a 16. helyen áll a liga kereseti listáján Layvin Kurzawa, a párizsiak már-már elfeledett labdarúgója.

A 31 éves, 13-szoros francia válogatott bekk még 2015-ben érkezett a csapathoz, és már az árulkodó vele kapcsolatban, hogy ugyan 255 alkalommal is ott volt a meccskeretben, összesen 154 mérkőzésen lépett pályára – ezeken 28-szor a kispadról szállt be. Az előző szezont már kölcsönben a Fulhamnél töltötte, de sérülés is hátráltatta, így mindössze hat meccs jutott neki minden sorozatot figyelembe véve. Visszatért a PSG-hez, de

ebben a szezonban mindössze nyolc percet töltött pályán a Strasbourg elleni bajnokin, december közepe óta már a meccskeretbe sem jelöli Luis Enrique.

A klub már a nyáron megvált volna tőle, azonban nem érkezett érte egyetlen ajánlat sem. Kurzawa szerződése a szezon végén lejár a PSG-nél. A játékos a többi közt négyszeres francia bajnoknak vallhatja magát a párizsiakkal.

Kapcsolódó
Van egy kérdés, ami még komoly fejtörést okoz Marco Rossinak az Eb előtt
Ki kezdjen a kapuban az Európa-bajnokságon? Erre keresi a választ a szövetségi kapitány a márciusi felkészülési mérkőzéseken is.
Olvasói sztorik