Nemzetközi foci

Gazdag Dánielnél senki nem lőtte jobban a 11-eseket az MLS-ben

Andrew Katsampes / ISI Photos / Getty Images
Andrew Katsampes / ISI Photos / Getty Images

Bár a chicagói Kellyn Acosta ellopta a show-t az MLS legutóbbi játéknapján a nehezen értelmezhető győztes góljával, a magyar szurkolók számára nagyobb hírértékkel bírt, hogy Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar támadója gólt szerzett az Austin otthonában.

Csapata ezzel a tizenegyessel vezetett, majd a texasiak a második félidőben az 56. és az 58. percben is betaláltak, ezzel fordítottak, végül a dán Mikael Uhre passzolt be egy lecsorgó labdát, amivel pontot mentett a Philadelphia számára.

A Philadelphia honlapja azt írja, Gazdag lett az első játékos az MLS-ben, aki észak-amerikai karrierjének első húsz tizenegyesét értékesítette az alapszakaszban. A 28 éves, 23-szoros magyar válogatott Gazdag (aki most is bekerült Marco Rossi keretébe) 2021 májusa óta erősíti a Philadelphiát, amelyben eddig ötvennél is több gólt szerzett, és ezzel ott a helye a kétezres évek leggólerősebb magyar légiósai között.

Kapcsolódó
A fénykorát élő Dzsudzsák, a gólkirályi címet kisajátító Nikolics és a Fehér Pelé – a 2000-es évek legjobb magyar góllövői külföldön
Nagyon belejött a gólszerzésbe idén a 19 éves Vancsa Zalán, aki már tíz gólnál jár a belga másodosztályú Lommel csapatában. Sok vagy kevés ez a 10 gól? Nos, talán elsőre meglepő lesz, milyen sok magyar játékos hozott össze a 2000-es években kétszámjegyű góltermést egy külföldi bajnokság első vagy másodosztályában.
Olvasói sztorik