Nemzetközi foci

Átlagos ívelésnek indult, de a szél segítségével szürreális félpályás gól lett belőle

Michael Miller / ISI Photos / Getty Images
Michael Miller / ISI Photos / Getty Images

Egészen hihetetlen körülmények között szerezte meg idénybeli első győzelmét az MLS-ben a Chicago Fire.

A Chicago a Montrealt fogadta, amely a 83. percben még 3-1-re vezetett. Aztán a hazaiak belehúztak, Gutiérrez a 84. percben szépített, majd Cuypers a 95. percben egyenlített.

A hosszabbításból még négy perc hátra volt, és a Chicago ezt kihasználta, és egy olyan góllal csikarta ki a győzelmet, amelyről sokáig fognak még beszélni: Acosta a félpályától ívelte fel a labdát, amelyet a szél rendesen megtolt (ha már egyszer szeles város Chicago beceneve), és Sirois kapus is alaposan elszámolta magát, így csak beleütni tudott a labdába, amely végül a hálóban pihent meg.

A Chicago az első olyan MLS-csapat lett, amely a 83. percben még kétgólos hátrányban volt, és mégis győzni tudott egy alapszakaszban játszott meccsen.

Gazdag Dániel tizenegyesből talált be a Philadelphiában, amely 2-2-es döntetlent játszott az Austin otthonában. Gazdagék eddig mindhárom idei bajnokijukon döntetlenre végeztek. A magyar támadónak ez volt a 20. gólja tizenegyesből az MLS-alapszakaszban, és ezzel rekordot állított fel.

Sallói Dániel 88 percet töltött pályán a Sporting Kansas Cityben, amely 2-1-re nyert a San Jose ellen.

Bár az első negyedóra végén hátrányba került, végül 3-1-es győzelmet aratott a D.C. United ellen az Inter Miami, amelyben Luis Suárez duplázott.

A Lionel Messit nélkülöző floridai csapatba a 62. percben állt be csereként az uruguayi csatár, aki előbb Campana tökéletes passzát terelte a kapuba,

majd egy ravasz emeléssel megduplázta góljai számát, és ezzel le is zárta a meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik