Nemzetközi foci

Megválasztották a bolgár foci elnökének, aki azt mondta, csak fehér játékosok lesznek a válogatottban

Aurelien Meunier - UEFA/UEFA via Getty Images
Aurelien Meunier - UEFA/UEFA via Getty Images

Megválasztották a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) elnökének Georgi Ivanovot.

A péntek esti szavazáson nem született meglepetés, mert a Levszki Szófia legendája az előzetes felmérések szerint is nagyon sokkal vezetett Dimitar Berbatov előtt. Összesen 469-en szavaztak, ebből 235 voks érkezett Ivanovra, vagyis több mint 50 százalékos támogatottsággal választották meg.

Ivanov korábban a BFS szakmai igazgatója volt, akinek azonban volt néhány rázós kijelentése. 2023. januárjában például azt mondta, amíg ő a szakmai igazgató, addig biztos nem lesznek színesbőrű játékosok a válogatottban.

Kitartok a szavaim mellett, azt akarom, hogy Bulgária mezében bolgár játékosokat lássak. Amíg igazgató vagyok, nem játszik majd a válogatottban se külföldi, sem a fehéren kívül más bőrszínű játékos

közölte Ivanov egy rádióműsorban.

A korábbi elnök, Boriszlav Mihajlov azután mondott le a posztjáról, hogy össze-vissza pakolták a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőket. A bolgár sajtó már pedzegette, hogy a teljes elnökség távozni fog, miután a válogatott története egyik legrosszabb teljesítményét nyújtva győzelem nélkül zárta az Európa-bajnoki selejtezőket. Az utolsó, magyarok elleni hazai mérkőzésre ezért a szurkolók tüntetést hirdettek meg, amely végül erőszakos zavargásba torkollott.

Kapcsolódó
A magyar meccs körüli botrány után lemondott a bolgár futballszövetség elnöke
Bár büszke az eredményeire, Boriszlav Mihajlov távozott.
Olvasói sztorik